Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka razbila Dinamovog euro-znanca, Osijek se od Međimurja oprašta remijem

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 17:37

Dva hrvatska prvoligaša odigrali su pripremne utakmice.

RIJEKA - WOLSFBERGER 3:1

Rijeka je nastavila s odličnim utakmicama na pripremama u Kranjskoj Gori. Nakon 1:0 pobjede nad Domžalama, 3:0 pobjede nad Hrvatskim Dragovoljcem te remijem protiv Žiline (2:2) momčad s Kvarnera danas je s 3:1 nadvisila austrijski Wolfsberger, klub s kojim se Dinamo sučelio u prošlosezonskoj grupi Europske lige, a na kraju su oba kluba prošla u drugi krug.

Rijeka je odlično ušla u utakmicu i povela već u 15. minuti sjajnim pogotkom Roberta Murića, a na 2:0 povisio je mladi napadač Denis Bušlje, lijepim pogotkom petom. Ova dva igrača zabili su i u prošloj utakmici protiv Žiline...

Na 1:2 smanjio je bivši Riječanin Dario Vizinger, Wolfsberger je krenuo s napadima i udarcima, no Andrej Prskalo bio je nesavladiv. Rijeka je do potvrde pobjede stigla u 89. kada je Milan Ristovski zabio na asistenciju novopečenog pojačanja Riječana, Princea Ampema. Napomenimo kako je i prvu utakmicu za Rijeke odigrao Issah Abass, ganski napadač koji je na Rujevicu stigao iz Mainza.

Rijeka: Labrović (46' Prskalo) - Braut, Escoval (65' Velkovski), Galović (57' Galešić), Vukčević (57' I.Smolčić) - Pavičić (65' Ristovski), Čerin (46' Liber), Lončar (56' Lepinjica) - Murić (56' Prince Ampem), Bušnja (46' Vuk), Abass (od 66' Karrica). Trener: Goran Tomić.

OSIJEK - ZTE 0:0

Osijek je pak odigrao posljednju utakmicu na pripremama u Međimurju te su nakon remija s MOL-om iz Fehervara (1:1) odigrali neriješeno i protiv ZTE Zalaegeszega, još jednog Dinamovog, ali i Zagrebovog euro-znanca.

Nenad Bjelica istrčao je s Ivušićem na vratima te Milošem, Lončarom, Karamatićem, Jurčevićem, Žaperom, Ndockytom, Kirošem, Grezdom, Mierezom i Boharom u polju. No, unatoč zvučnim imenima u napadu, Bijelo-plavi nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Demjenu na vratima ZTE-a...

Osječani su u nastavku bili nešto konkretniji, a u 60. minuti Nenad Bjelica u igru je ubacio Barišića, Nejašmića, Bočkaja, Pilja i Dakua, a kasnije i Marina i Grgića, no Osječani u nastavku utakmice, unatoč većem broju prilika, nisu uspjeli zabiti i vratiti se u Grad na Dravi s pobjedom.


Tagovi

HNK RijekaOsijekPrva HNLWolfsberger

Ostale Vijesti