Rijeka preko Salzburga u play-off Lige prvaka! Remi bez golova na Rujevici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.17. | 22:51

Veliko slavlje na Rujevici...

U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka Rijeka je na Rujevici odigrala 0:0 sa Salzburgom i plasirala su u play-off Lige prvaka zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice (1:1).

Rijeka je prilično dobro otvorila utakmica i u većem dijelu prvog poluvremena izgledala je bolje i opasnije na terenu. U prvih deset minuta Riječani su čak u dva navrata ozbiljno zaprijetili - prvo je u 5. minuti nakon kontre iskosa po golu Salzburga pucao Kvržić, ali je Walke ukrotio njegov udarac. U 10. minuti vidjeli smo sličnu situaciju, u glavnoj ulozi ovoga je puta bio Mišić, ali je konačan ishod bio isti i lopta je završila u rukama golmana Salzburga.

U 17. minuti pokraj gola pucao je Gorgon, a pet minuta kasnije odrađena je pauza na Rujevici zbog nepovoljnih vremenskih prilika - vrućine i vlage. Nakon što su se igrači obje momčadi osvježili, u 26. minuti, Rijeka je imala izglednu situaciju iz slobodnog udarca s dvedeset i nešto metara, ali je Mišićev pokušaj završio u živom zidu Salzburga.

Nakon toga probudili su se i gosti. Prvo je u 34' minuti s ruba šesnaesterca šutirao Berisha, ali nedovoljno precizno. I zatim, u 34. minuti, na Rujevici je svima zastao dah - Daburr je nakon sjajne akcije Salzburga iz blizine zatresao mrežu Sluge, ali je njegov pogodak poništen zbog očiglednog zaleđa.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo malo toga konkretnog na obje strane terena i momčadi su na poluvremenu otišle u svlačionice s rezultatom 0:0 na semaforu.

Drugo poluvrijeme bilo je puno opasnije za Riječane. Od početka drugog dijela Salzburg je preuzeo inicijativu na terenu i prijetio u redovitim razmacima. U 54. minuti Salzburg je i oštećen - nakon odlične akcije na desnom krilu mrežu Riječana iz blizine je zatresao Yabo ali mu je gol poništen zbog - ovoga puta - nepostojećeg zaleđa.

Rijeka je većinu drugog poluvremena živjela „opasno“. Salzburg je redao priliku za prilikom, ali je gostima nedostajalo koncentracije i preciznosti u završnici. Međutim, u 83. minuti Rijeka je bila jako blizu vodstvu kada je Gorgon s dvanest metara povratnu loptu s desnog krila trebao pospremiti u praznu mrežu, no njegov je udarac završio na tribini.

Do kraja utakmice obje momčadi pokazale su malo. Pad na obje strane bio je očit, ali je Rijeka, što je jedino važno, uspjela sačuvati rezultat iz prve utakmice i nakon pet minuta sudačke nadoknade doći do posljednje stepenice koja je dijeli od igranja Lige prvaka.

Rječani će svog protivnika u play-offu Lige prvaka saznati već u petak, kada je u 12 sati na rasporedu ždrijeb u Nyonu.

Detaljni tijek cijelog susreta možete pročitati OVDJE

(Foto: Pixsell) 


Tagovi

Alexander GorgonMarko VešovićRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti