NK Aluminij
NK Aluminij

Rijeka posudila vratara slovenskom prvoligašu na 18 mjeseci

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.01.22. | 17:37

Na Kvarneru je već sedam i pol godina.

David Nwolokor napustio je redove Rijeke gdje je ove jeseni imao status četvrtog vratara te će u narednih 18 mjeseci braniti boje slovenskog prvoligaša Aluminija iz Kidričeva.

Nwolokor je u Rijeku došao u ljeto 2014. godine, a posudba u Aluminiju bit će mu četvrta otkako je član Rijeke. Prvo je u sezoni 15/16. bio na golu Šibenika u 2. HNL, sezonu kasnije bio je jako dobar u Vitezu, dok je u sezoni 18/19. branio boje Sereda. Od ljeta 2019. godine Nwolokor je bio treći vratar Rijeke, s tim da je ove jeseni bio tek četvrti izbor Gorana Tomića iza Andreja Prskala, Martina Zlomislića i Nediljka Labrovića.

Od svih Nigerijaca koji su se u nekom trenutku našli u svlačionici Rijeke i da su prve nogometne korake napravili u Abuja Akademiji koja je svojevremeno surađivala s klubom s Kvarnera, Nwolokor se u klubu najdulje zadržao.

Za mjesto 'jedinice' David Nwolokor borit će se s Lukom Janžekovićem, inače kapetanom Aluminija, ali izgleda da bi on uskoro mogao napustiti klub. Inače, prvo ime Aluminija ove sezone je velika nada srpskog nogometa, Armin Đerlek, koji je u Kidričevo stigao iz Sivasspora čiji je član bio od ljeta 2019. godine.

Aluminij je trenutno pretposljednja momčad slovenskog prvenstva, trenira ih Oskar Drobne, a od Hrvata u klubu su Tin Martić, Roko Prša i Tibor Banić.


Tagovi

David NwolokorAluminij KidričevoHNK RijekaRijekaposudba

Ostale Vijesti