Rijeka poslala vratara u treću ligu, Slaven otkazao napadaču

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.19. | 09:35

Zanimljive odluke dvaju prvoligaša…

Jelić je rođen u Našicama, a još kao dijete priključio se Dinamu, čiju je omladinsku školu i prošao. Promijenio je dosta klubova u hrvatskom nogometu, a kao najbolji potez (barem zasada) u karijeri bio je prelazak u redove Žiline 2013. godine. Dvije godine je izvrsno igrao u Slovačkoj što mu je u konačnici i osiguralo transfer u Rapid iz Beča koji je za njegove usluge izdvojio 800 tisuća eura.

U Austriji se nije baš usrećio pa je otišao na jednogodišnju posudbu u Rijeku. Pod vodstvom Matjaža Keka nije stizao do ozbiljnije minutaže pa mu je po završetku posudbe Rapid odlučio dati slobodne papire, nakon čega se priključuje Slavenu.

Prošlu je sezonu bio član prve momčadi, a ukupno je skupio 27 nastupa i pet pogodaka. Nakon samo jedne sezone odlučio zahvaliti na suradnji pa je tako Jelić postao slobodan igrač.

Od ostalih transfera izdvajamo mladog nigerijskog čuvara mreže Ayotunde Ikuepamitana koji je kao slobodan igrač prešao u redove Primorca iz Biograda. Rijeka ovom mladiću pristiglom iz nigerijske akademije Abuja nije radila probleme pa je u novu sredinu došao kao slobodan igrač.

U 2.HNL skupio je šest nastupa, a ranije ga je Rijeka već bila slala na posudbe u Šibenik i Varaždin, ali mladi Nigerijac nije uspio pokazati da je kalibar za neke veće stvari.

Rijeka u svojoj momčadi ima, osim Andreja Prskala, još i Davida Nwolokora i Ivora Pandura, pa je ovaj mladić bio četvrti čuvar mreže riječkog prvoligaša. Odlaskom Ayotundea Rijeka je u svojim redovima ostala na samo dva nigerijska nogometaša, a to su Gerald Diyoke i Muhammed Kabiru.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiMatej JelićRijekaSlaven Belupo

Ostale Vijesti