Goran Kovacic/Pixsell
Goran Kovacic/Pixsell

Rijeka poslala ponudu za ponajboljeg igrača 2.HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 11:18

Predsjednik Damir Mišković potvrdio je kako igrač želi doći u Rijeku, ali nešto se pita i njegov sadašnji klub…

Damir Mišković ima razloga biti zadovoljan kako je njegova Rijeka izgledala u prvom dijelu sezone 21/22. Klupski proračun sve je manji i manji, novaca za ulazne transfere nema, plaće nisu tako izdašne kao prije nekoliko godina pa tako drugo mjesto i plasman u playoff Konferencijske lige i polufinale Hrvatskog kupa je nešto veoma dobro. Štoviše, odlično!

Rijeka nema platežnu moć da se može natjecati s Dinamom, Hajdukom i Osijekom, klubovima s kojima je u ravnopravnoj borbi za naslov prvaka. Otplaćuje se stadion, a to je veliki uteg za klupski proračun. Nadalje, pandemija koronavirusa je poprilično uzdrmala klub s Kvarnera, ali to se na rezultatima ne vidi. I tu se onda ocrtava veličina kluba i sve ono dobro što su prethodnih godina napravili na Kvarneru.

Rijeka u svojim redovima ima veliki broj posuđenih igrača. Od nositelja, tu je Drmić, ostali su zamjenjivi. Abass je krenuo sjajno i onda potonuo, u posljednjih nekoliko utakmica nije bio ni sjena onog igrača s početka sezone, Čerin je kvalitetan, ali Rijeka na poziciji središnjeg veznjaka ima nekoliko izvrsnih rješenja. U obrani solidno igra Krešić, ali prema zasad neslužbenim informacijama koje dobivamo iz izvora bliskih klubu, Rijeka njegov ugovor od Atalante neće otkupiti.

Ukoliko Rijeka želi u borbu za naslov prvaka, na zimu su im potrebna pojačanja. Tomić priča kako je spreman na prodaju kapitalca, ali ako se to dogodi, a ne reagira se adekvatno, rezultat će patiti.

U razgovoru za lokalne medije, Damir Mišković potvrdio je da je Rijeka poslala ponudu za ponajboljeg igrača 2. HNL, Kristijana Fućaka. Za njega su zainteresirani još i Gorica i Istra 1961, ali nepotrebno je naglašavati da bi brzanac s Grobnika najradije na sebe navukao bijeli dres.

„Fućak je u našem fokusu, poslali smo ponudu Orijentu 1919, koja je primjerena za igrača druge lige. Koliko znam Fućak želi doći u Rijeku, ali nešto se pita i Orijent 1919! Probat ćemo se dogovoriti da bude dobro za oba kluba, Rijeka je pokazala veliku simpatiju za Orijent 1919, zadnjih godina dala je puno igrača i trenera. Još jednom čestitam Orijentu 1919 za fantastičnu polusezonu, mislim da ovom gradu treba još jedan prvoligaš. Želio bih da se Opatija digne, da ostanemo na barem dva drugoligaša“, rekao je Mišković čiju izjavu prenosi Sportcom.


Tagovi

Damir MiškovićHNK RijekaRijekaNK OrijentNK Orijent 1919OrijentGermanijak transferinogometni transferitransferiZimski prijelazni rokHNL2. HNL2.HNLKristijan Fućak

Ostale Vijesti