Rijeka pomela Hajduk na Kantridi, Reja uživo gledao potop Splićana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.02.15. | 18:58

Rijeka je u zaostaloj utakmici 20. kola Prve HNL na Kantridi s 3:0 razbila Hajduk.

Jadranskom derbiju, 122. po redu, na Kantridi je svjedočilo 8.000 gledatelja. Među njima i Eduardo Reja, smješten u loži i sa bilježnicom u koju je non-stop nešto upisivao. Večeras bi trebalo biti poznato hoće li iskusni talijanski stručnjak sjesti na klupu Hajduka, no i njemu samom nakon viđenog u Rijeci jasno je da ga čeka puno posla.

Naime, niti pune dvije minute nisu prošle, a Splićani su se već našli u rezultatskom zaostatku. Fantastičnu dugu loptu u kazneni prostor poslao je Anas Sharbini, a Vedran Jugović se u padu snašao pored neodlučnog Vasilja i matirao Ranilovića.

Hajdukov privremeni trener Hari Vukas krenuo je s dva mladića u prvih 11, Bašićem i Balićem. Ovaj potonji bio je jedan od rijetkih raspoloženih. U 9. minuti napravio je slalom kroz riječku obranu, ali pokušaj s distance skinuo mu je Prskalo.

Tri minute poslije Rijeka je udvostručila vodstvo. Ponovo je, ovaj puta na 18 metara od svojih vrata, bila neodlučna obrana Hajduka. To je iskoristio Bekim Balaj koji puca iz prve vanjskim dijelom kopačke. Milović je skrenuo loptu koja je potom od vratnice završila u gostujućoj mreži.

Nekoliko stotina pripadnika Torcide i poslije tog šoka nastavilo je glasno bodriti svoje igrače, međutim njima nije uspijevalo vratiti se u utakmicu. Veliku šansu u 18. minuti upropastio je Vuković. Pucao je Caktaš iz slobodnog udarca s više od 20 metara, Prskalo odbio na nogu Vukovića koji puca pored gola.

Zamalo je domaćin taj promašaj ekspresno kaznio. Sharbini je u idućem napadu krenuo u solo prodor, pa zdesna ubacio na drugu stativu za Alexa koji ne pogađa okvir vrata. Slabog Hajdukovog lijevog beka Vasilja mučio je i Tomečak, na čiji centaršut u 22. minuti dobro skače Balaj, no Ranilović odbija u korner.

U srednjem redu Rijeke krenula su i dvojica bivših Hajdukovaca, Radošević i Bradarić. Ovaj drugi u 33. minuti s 25 metara pogodio je vratnicu... Kekovi momci stali su tek u posljednjih desetak minuta prvog dijela, a do tada su „mljeli“ suparnika.

Nastavak je ponudio nešto oprezniju Rijeku, koja je uglavnom prijetila udarcima izvana. Hajduk je pokušao nešto u posljednjih dvadesetak minuta, nakon ulaska Milevskog i Vlašića. Bilo je to jalovo, a završnu točku stavila je Rijeka. U 84. minuti svojim drugim golom konačnih 3:0 postavio je Jugović.

Koliko je Rijeka bila dominantna najbolje govori podatak da je imala čak 15 udaraca, a Hajduk tek tri. Desetu utakmicu zaredom Riječani su ostali neporaženi u susretima s ljutim rivalom iz Splita, kojem su pobjegli na čak 14 bodova viška. Rijeka je druga s 46 bodova, devet manje od vodećeg Dinama, a Hajduk je ostao treći s 32 boda.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

RijekaHajdukVedran JugovićBekim BalajEdoardo Reja

Ostale Vijesti