Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka pobjedom privremeno preuzima vrh, hoće li Rudešu današnja utakmica biti prekretnica?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 08:10

Utakmica je na rasporedu u 15.15 sati s direktnom prijenosom na Max Sportu 1 i HTV 2

Prvog dana listopada, kao uvertira za derbi koji se igra nešto manje od tri sata kasnije u Splitu, nogometaši Rudeša i Rijeke odmjerit će svoje snage u trećoj utakmici 10. kola HNL-a. Gosti u ovaj ogled ulaze kao izraziti favoriti budući da je Rudeš u prvom ‘kvartalu’ prvenstva osvojio samo jedan bod, dok se Sopićeva momčad nalazi na drugom mjestu s 15 bodova više od fenjeraša HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Nakon nesretnog ispadanja od Lillea iz Europe Riječani su ostvarili tri pobjede i jedan remi. U utorak su odradili lakši šuterski trening u Novskoj kad su u mrežu Libertasa ubacili devet pogodaka. U tom se ogledu posebno istaknuo Momo Yansané, najnovije pojačanje Rijeke koji je posljednji angažman imao u Šerifu. Reprezentativac Gvineje je nominalno krilni napadač, ali je u Kupu pokazao kako može biti itekako iskoristiv i na mjestu devetke. Ivanović, koji danas slavi svoj 20.rođendan, je svoj prvi i posljednji pogodak u HNL-u postigao prije skoro dva mjeseca, a iako se njegove izvedbe ne mogu vrednovati samo kroz brojke budući da u svakoj utakmici odradi puno ‘prljavog posla’ kako bi drugi ofenzivci došli do izražaja, U21 reprezentativac Hrvatske će se morati ‘trgnuti’ budući da Momo sigurno nije došao na Kvarner kako bi ‘grijao klupu’.

Sopić je sigurno proteklog tjedna nastojao uvjeriti svoje igrače kako im protiv Rudeša neće biti lako. Rekao je trener Rijeke kako je za njega današnja utakmica posebna budući da je odrastao u Rudešu te je u klubu kojeg danas vodi Toni Golem napravio svoje prve trenerske korake. Utakmica u kojima su bodovi ‘unaprijed upisani’ nerijetko znaju imati prilično iznenađujući ishod, a trener Rijeke će se potruditi da Rudeša ne ‘krene’ baš protiv njegove momčadi.

Rudešu su se ovog ljeta priključila dvojica igrača koji su nekada nosili dres Rijeke. Ivan Tomečak stigao je iz Gorice, a Mateo Pavlović na posudbu iz Rijeke gdje je postao višak svega par mjeseci nakon što je stigao u klub. Kako se Rijeci ovog tjedna priključio Yansané, tako je Rudeš postao bogatiji za iskusnog napadača Robina Šimovića (32) koji je najbolje godine karijere proveo u Japanu. Šimovića samo centimetar dijeli od toga da ga možemo nazvati dvometrašom, a baš bi taj ‘švedski div’ mogao debitirati danas i na kušnju staviti riječke stopere Mitrovića i Galešića. Ili možda Dilavera i Radeljića, zavisi za koga će se odlučiti Sopić…

Zagrebački sastav tražit će danas put do svoje prve pobjede u sezoni bez nekolik igrača. Lazarov i Šehić su ‘načeti’ još od utakmice s Dinamom, Oddei i dalje ne trenira, vratar Marković je nabio prst, dok je državni prvak u matematici, Vanja Vukmanović, brojao do tri kad je riječ o žutim kartonima zbog čega će preskočiti današnji ogled. U Rijeci nitko nema probleme s kartonima, s tim da će se morati pripaziti Selahi i Janković koji bi mogli propustiti Jadranski derbi u slučaju da ih danas Dario Bel zapiše u svoju bilježnicu.

Budući da su u Kupu neki igrači ‘odmorili’, očekuje se da će i u današnjoj utakmici Sopić na teren poslati istu jedanestoricu kao protiv Slaven Belupa i Osijeka. Ako bude promjena, najbliži početnih 11 su Dilaver i Hodža, ali tko će u 15.15 istrčati u Kranjčevićevoj zna samo Željko Sopić.

Glavni sudac utakmice je Dario Bel (Osijek), pomoćnici su Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok), dok je četvrti sudac Antoni Škobić (Osijek). VAR sudac je Patrik Kolarić, dok je AVAR Ivan Starčević (Bjelovar). Delegat utakmice je Jurica Mihalj (V. Mlaka), kontrolor suđenja Zlatko Šimčić (Koprivnica), dok je povjerenik za sigurnost Miroslav Cindrić.

Utakmicu u direktnom prijenosu možete pogledati na Max Sportu 1 i HTV 2. (I.A.S.)

Očekivani sastavi:

Rudeš (3-4-3): Kralj - Matić, Pavlović, Pavlek - Tomečak, Srbljinović, Pasariček, Pešić - Petković, Špeljak, Latković

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Mitrović, Dilaver, Goda - Selahi, Hodža - Fruk, Janković, Pjaca - Yansane



Tagovi

HNK RijekaRijekaRudešNK RudešHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti