Rijeka pikira Župarića, a jednim okom gleda Ibaneza! Hajduk plaća odštetu za svog navijača?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.01.17. | 08:50

Uzburkava se transfer rok i u Hrvatskoj!

Hrvatski klubovi se preslažu za proljetni dio prvenstva, zasad se više spominju odlasci, ali postoji i nekoliko zanimljivih potencijalnih transfer priča koje uključuju dolaske, pogotovo u kontekstu tri naša najveća kluba.

Najprometnije je u Rijeci, gdje je izvjesno da su uznapredovali pregovori između kluba Pescarinog Darija Župarića. O njemu smo pisali u pozitivnom kontekstu prekjučer, a rođeni Županjac se nakon propalog prelaska u Tursku okrenuo pregovorima sa Rijekom. Stoper je obavezna akvizicija na Rujevici nakon što je najbolje ime u tom odjelu, Matej Mitrović prešao u Bešiktaš. Danas bi trebalo biti poznato hoće li Župarić biti taj koji će uz Eleza činiti stoperski dvojac Rijeke na pohodu za titulu.

U kontekstu Rijeke spominjao se i bivši Dinamovac Luis Ibanez, koji je prošlog ljeta prešao iz redova Crvene Zvezde u Trabzonspor, ali ta je opcija, barem zasad, stavljena na led. Ibanez nije u prvom planu u Turskoj, ali je već ove sezone nastupio za dva kluba, pa prije ljeta ne bi imao pravo nastupa za Rijeku sve i da do angažmana dođe. Ipak, to ne znači da ga ne bi voljeli vidjeti u klubu kao pojačanje na lijevom beku.

Iz rubrike odlazaka u Rijeci već se neko vrijeme pokušava precrtati Anas Sharbini. Nekadašnji kapetan Rijeke nije odigrao natjecateljsku utakmicu još od studenog 2015., a to otežava njegovu poziciju u pregovoru s potencijalnim novim poslodavcima. Spominjao se odlazak u Istru, ali je sam igrač odbio tu mogućnost. „Hvala na zanimanju, ali nisam zainteresiran“, poručio je Sharbini. Okrenut je Bliskom istoku, u Katru je Igor Štimac, ali to je tek u fazi planiranja. Na izlaznim vratima je i napadač Haris Handžić, koji se nije snašao tijekom jeseni.

Hajduk je bacio oko na Tonija Datkovića, 23-godišnjeg stopera slovenskog Kopra i člana ove „kineske ekspedicije“ hrvatske reprezentacije. Datković je u Sloveniju stigao preko Rijeke, čiji je bio junior, a igrao je za sve selekcije hrvatske reprezentacije.

Hajduku olakšava pregovore to što je Toni vatreni navijač Hajduka, što je otvoreno pokazivao više od nekoliko puta, ali problem je odšteta. Iznos od sto tisuća eura nije velik, ali predsjednik Hajduka Ivan Kos potvrdio je da Hajduk nije orijentiran na plaćanje odšteta, već na razvoj svojih igrača. Što se odlazaka tiče, spominje se kako bi RNK Split rado vidio u svojim redovima Hajdukovog mladog vratara B momčadi, Josipa Bendera, kojeg bi doveo na posudbu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Luis IbanezDario ŽuparićToni Datković

Ostale Vijesti