Rijeka ostala bez još jednog prvotimca uoči Olympiakosa! Kek: Nisam zadovoljan ovim što se događa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.08.17. | 18:13

Rijeka je desetkovana pred utakmicu sezone...

U srijedu Rijeka igra svoju prvu utakmicu playoff runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Od 20:45 u Pireju gostuju kod grčkog prvaka Olympiakosa, ali atmosfera u riječkim redovima poprilično je načeta recentnim zbivanjima u i oko kluba…

Rijeka ne igra dobro, zaredali su tri utakmice bez pobjede – od čega su dva poraza – najbolji igrač Ristovski napustio je klub pred susret godine, a momčad su pokosile i ozljede. Uoči puta u Grčku novinarima se obratio i trener Matjaž Kek.

„U svakom slučaju, nisam zadovoljan ovime što se događa. Nažalost, srušena je i dominacija Rujevice, ali potpuno zasluženo. Postavili smo jako puno rekorda u zadnje vrijeme i morao je i njih netko srušiti“, rekao je trener Rijeke.

„Nema panike, ali ne izgledamo dobro, to je svima jasno. Jako griješimo u igri, igramo presporo, čak smo pali i na bokovima. To nije Rijeka na koju smo naviknuli. Kad jedna momčad dođe do vrhunca i ispuni sve svoje ciljeve, teško je nakon toga ponovno biti na tom nivou. Došlo je do velikog pražnjenja, i emotivnog i fizičkog“, direktan je Kek.

U momčadi dakle nema Gavranovića, Ristovskog, a otpao je i Zoran Kvržić. Kek najavljuje određene rekonstrukcije, a odgovorio je i na pitanje o nervozi u ekipi.

„Nema smisla tražiti novog Andrijaševića, Bezjaka ili Ristovskog. Nije to tako jednostavno. Morat ćemo mijenjati igru, morat ćemo više rotirati. Imamo što imamo, je li to dovoljno dobro, vidjet ćemo. Neke igrače ćemo morati čekati, ne može Heber odmah biti na razini Andrijaševića ili Gavranovića“.

„Ne znam jesi li nervozni zato što žele otići, ali to moraju sami sa sobom riješiti. To su dužni svim navijačima i ljudima koji ih bodre. Ne mogu ja navijačima zabraniti da žele Ligu prvaka. Uostalom, tko ne bi želio Ligu prvaka. Najviše je želimo mi u svlačionici, jer znamo što ona nosi. Možda smo malo izgubili kompas i u tom smislu se moramo malo korigirati. Situacija nije dramatična, bit će još lošijih rezultata dok se momčad ne formira i ne navikne na promjene. Nema alibija i izgovora. Možda nam je malo poljuljano samopouzdanje, ali ako sami sebi pogledamo u oči, onda će nam utakmica s Olympiakosom jako dobro doći“, zaključio je Kek.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Matjaž KekZoran Kvržić

Ostale Vijesti