Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka ostaje bez svojeg ponajboljeg igrača već ove zime, ne skriva želju da napusti klub

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.01.22. | 11:11

Osim njega, na izlaznim vratima je i branič koji bi po potrebi postao napadač, a pamti se njegov pogodak Kolosu u 'vaterpolo' ogledu prije godinu dana.

Robert Palikuća ne spava zimski san. Novi sportski direktor Rijeke ove je zime već napravio nekoliko poteza koji su sportskoj javnosti zapeli za oko, a jučerašnji potpis srpskog stopera Save – Arangela Čestića mogao bi se pokazati pravim jackpotom.

20-godišnji srpski branič je ranije u karijeri igrao za klubove kao što su Offenbach i Schalke, a prije dolaska u Rijeku nosio je dres Kolna s kojim je na početku 2022. godine sporazumno raskinuo ugovor. Čestić prema svemu sudeći dolazi kao zamjena za Hrvoja Smolčića koji bi uskoro trebao postati novi igrač Eintrachta, ali kapetan Rijeke nije jedni tko će ovog siječnja napustiti Rujevicu.

Naime, prema najnovijim informacijama koje dolaze iz krugova bliskih klubu, Rijeku bi uskoro mogli napustiti Joao Escoval i Domagoj Pavičić. Potencijali odlazak potonjeg bio bi puno veći udarac po Gorana Tomića jer desetka Rijeke ove sezone igra svoj najbolji nogomet otkako je došao na Rujevicu u sklopu transfera Marija Gavranovića u Dinamo. Popularni Pavek netko je tko pršti talentom i kvalitetom, ali njegov najveći problem, i tako već godinama, je nekonzistentnost. Ipak, pod Tomićem igra kontinuirano na visokoj razini, Rijeka s njim ili bez njega nije ista momčad te bi njegov eventualni odlazak bilo teško nadomjestiti.

Pavičić je otvoreno izjavio da želi napraviti iskorak u karijeri. Iako je to normalno razmišljanje jednog sportaša, nije baš uobičajeno da tako javno i otvoreno igrač koji je pod ugovorom govori o želji da napusti klub. Rijeka u nastavak sezone ulazi bez Mudražije koji je prešao u Olimpiju, ali središnji dio vezne linije prepun je kvalitetnih rješenja. Doduše, Mudražiju je puno lakše nadomjestiti nego Pavičića…

Zagrepčanin je u dva navrata mogao napustiti Rijeku pa je na kraju odlučio ostati. Prvo je za njim postojao interes iz Mađarske, da bi se onda javili i Turci. Vjerovao je Pavičić da će dobrim igrama privući interes nekih 'većih' klubova pa je te mogućnosti odbio, ali sad je spreman na sve opcije. Iako nema nikakvih informacija tko ga prati i tko bi ga volio vidjeti u svojim redovima, jasno je kako Pavičić sljedeće sezone neće nositi dres Rijeke. Dakle, ili će ga Palikuća prodati već ove zime ili će Pavičić, baš kao što je to napravio Luka Capan, na kraju sezone napustiti klub kao slobodan igrač.

Osim desetke Rijeke, na izlaznim vratima je i Joao Escoval, 24-godišnjak iz Lisabona kojem će za sedam dana biti četiri godine otkako je došao na Kvarner. Produkt omladinskog pogona Benfice je prvo pola godine igrao za Istru 1961, da bi onda preselio na Kvarner. U dresu Rijeke skupio je više od 100 nastupa u svim natjecanjima, ali ove sezone kotira tek kao četvrti ili peti izbor za stopera. S Rijekom je osvojio dva Hrvatska kupa, igrao je ukupno u 11 europskih utakmica, a svakako se pamti njegov pogodak Kolosu u 102. minuti 'vaterpolo' utakmice na Rujevici kad je Rijeka izbacila ukrajinski sastav u 3. pretkolu Europske lige.


Tagovi

Domagoj PavičićJoao EscovalHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti