Rijeka odličnom partijom savladala Aberdeen i potvrdila prolaz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 22:33

Doktorska partija Bišćana i njegovih izabranika.

Rijeka je večeras, nakon pobjede u prvoj utakmici na Rujevici od 2:0, istim rezultatom savladala Aberdeen i u Škotskoj. Dva munjevita bijega Acostyja, kao i dva ubačaja Kvržića bilo je dovoljno da se osigura nastavak ovogodišnje europske avanture Bišćanove momčadi.

Naš predstavnik poveo je već u 10. minuti. Nakon raščišćene opasnosti u šesnaestercu, loptu je primio Acosty po desnoj strani negdje deset metara u svojoj polovici. Žustro je potegao, no negdje na rubu ga stižu dva protivnička igrača. Ali Ganac smireno vraća za Zorana Kvržića koji ima mjesta da se namjesti i jako lukavo daje poluvisoku loptu kazneni prostor na koju utrčava Stjepan Lončar i manirom Nikole Kalinića protiv Španjolske 2016. dovodi Riječane u vodstvo.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/aKwQ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Već u 20. minuti Rijeka je brojano nadmoćna. Ojo, pošto je dobio prvi žuti karton već u šestoj minuti, sada nakon izgubljene lopte u prolazu podmeće nogu Capanu, te je tako zavrijedio drugi žuti, ujedno i isključujući karton, u ovako ranoj fazi utakmice. Nervoza je u ovom razdoblju bila jako primjetna kod Škota.

31. minuta donosi povećanje vodstva Rijeke. Veoma slično kao kod prvog gola. Brz kao strijela, Acosty poteže kontru ovaj puta više prema sredini te, tik prije nego što ga protivnik sustiže, daje loptu desno do Kvržića. On iz prva daje desnom nogom visoku loptu u kazneni prostor, pokazalo se idealno za Antonija Čolaka, kojem nije bilo teško glavom poentirati za veliko vodstvo Rijeke već nakon trećine utakmice.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/mKjV" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

U drugom poluvremenu nije viđeno previše uzbuđenja. Škoti su uglavnom djelovali pomireni sa svojom sudbinom. 57. minuta je donijela udarac glavom Capana na centaršut danas sveprisutnog Kvržića, ali udarac za malo odlazi kraj gola, s obzirom da ju je skrenuo škotski branič.

U 75. minuti ulazi Robert Murić umjesto strijelca prvog gola Lončara, te je tako junak prve utakmice dobio priliku i u ovoj pokazati što zna. Do kraja je Rijeka mirno držala aktivan rezultat, Škoti su potpuno napustili sve ambicije uslijed teškog rezultatskog deficita i s igračem manje, tako da je Bišćan već mogao početi razmišljati o zadnjem testu kojeg će trebati proći ne bi li uveo momčad u grupnu fazu Europske lige.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

RijekaAberdeenEuropska ligaIgor Bišćan

Ostale Vijesti