Rijeka odlično vođenom utakmicom do lijepe prednosti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.08.19. | 22:05

Bišćan je lijepim promjenom ritma i stila igre uhvatio Škote na krivoj nozi u zadnjoj trećini utakmice.

Rijeka je na Rujevici pobijedila 2:0 golovima Čolaka i Murića te tako osigurala finu zalihu pred uzvrat u Škotskoj u sklopu treće pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Prvih zapravo 20 minuta je prošlo u odmjeravanju snaga, Bišćan je krenuo veoma oprezno. Prvi udarac smo vidjeli u 15. minuti u režiji Čolaka iz daljine, ali neopasno. Nešto bolje je pucao Halilović u 27. minuti, malo iznad vratnice, s mjesta iz koljena. Dobar pokazatelj što može mladi veznjak.

U 29. stopostotna prilika za Rijeku. Korner je izveden nisko, lopte se dočepao Lepinjica te pucao nogom. Lewis je odlično obranio, no loptu je namjestio ravno Župariću na nogu, a ovaj promašuje potpuno prazan gol. Velika šteta.

38. minuta donosi jedan na jedan situaciju Tomečaka pred Lewisom, koji brani, a sudac je ionako naknadno dosudio nedozviljenu poziciju.

Na prjelazu poluvremena i nadalje Rijeka je počela pokazivati da je kvalitetnija momčad. U 51. minuti je Acosty dodavanjem izbacio Halilovića, on valja čuvara i sa nekih dvadesetak metara iskosa puca ljevicom, ali nesretno lopta odlazi poluvisoko tik pored gola. Ovo bi bio prekrasan gol.

Nadmoć Rijeke je rasla, no nije uspjevala probiti uporne Škote. Tako je stajalo sve do 63. minute. Jedna lopta upućena je u kazneni prostor gdje Logan pravi prekršaj nad Capana, te španjoski sudac De Burgos opravdano dosuđuje najstrožu kaznu. Antonio Čolak uzima loptu i rutinski, po sredini mreže, zabija za vodstvo domaćina.

 

 

Od tog trenutka Škoti kreću riskantije, idu s više igrača na polovicu Rijeke. I tako je bilo manje-više cijelo razdoblje od preko dvadeset minuta, sve do trenutka genijalnosti Roberta Murića, koji je ušao umjesto Acostyja. Na mjestu je prevario svog čuvara te izborio priliku za udarac sa nekih 18 metara, kojeg je iskoristio. Predivno plasira loptu poluvisoko u desni Lewisov kut.

 

 

Utakmicu je Rijeka mirno privela kraju, te je ovako osigurala odličan kapital za uzvrat u Škotskoj. Majstorski odrađena utakmica Igora Bišćana, nastavlja svoj profesorski rad na klupi ponosa Kvarnera.

Izjava trenera Igora Bišćana nakon utakmice:

„Dečki su ispunili sve ono što sam od njih tražio, i da je završilo 0:0 bio bih zadovoljan. Čeka nas izuzetno teška utakmica u Škotskoj, jer će tamo protivnik igrati potpuno drukčije. Lijepa je opvo prednost, daje nam malo zraka da ne budemo baš pod paljbom od prve minute. Ali moramo isto ginuti na terenu kao danas, inače ćemo biti u problemu.“

„Prilagodili smo se, i to je dobro izgledalo. Fizički smo bili dobri i u duel igri, što je zapravo njihova specijalnost.“

Na pitanje o iznenađenjima u prvoj postavi na koje se u zadnji tren odlučio, rekao je:

„Morate jako dobro poznavati svoje igrače, ja ih jako dobro poznajem. Na kraju se odigralo sve onako kako smo planirali, ali ponavljam, moramo biti spremni na teških 90 minuta u Škotskoj.“

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Europska ligaAberdeenRijeka

Ostale Vijesti