BELGA/PIXSELL
BELGA/PIXSELL

Rijeka na pragu dogovora sa srpskim ofenzivcem koji je prošao škole Juventusa i Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 11:09

Igrao je za prvu momčad Partizana, a posljednji angažman imao je u Torinu

Iako se na dan kad igraju Vatreni očekuje da glavna tema na jutarnjoj kavi na Korzu bude nešto poput kako će izgledati Dalićevi izabranici u sustavu s trojicom u posljednjoj liniji i hoće li Matjaž Kek još jednom dokazati da posjeduje jedan od najboljih nogometnih umova na ovim prostorima, to danas ipak nije slučaj. U fokusu je momčad s Rujevice, odnosno dolasci i odlasci, a ta tema nogometnim fanaticima nikada neće dosaditi. Posljednje informacije govore kako je Rijeka blizu dogovora s Dennisom Stojkovićem, 19-godišnjim krilnim napadačem iz Srbije koji je ovih dana na probi u Rijeci. Stojković je prošao nogometne škole velikana kao što su Juventus i Chelsea, igrao je za prvu momčad Partizana, a posljednji angažman imao je Torinu gdje je (uglavnom) trenirao s prvom momčadi, ali je zato igrao za mladu momčad (Primaveru).

Stojković je povremeno bio pozivan u mlađe uzraste Srbije, igrao je za U15 i U19 reprezentaciju, a bez kluba je od kraja prošle godine kad je s Torinom dogovorio sporazumni raskid. Ako je trebao čuti pokoju lijepu riječ o klubu ili gradu, slobodno se mogao obratiti Savi Arangelu Čestiću, svojem sunarodnjaku koji iako nije dobro započeo svoju avanturu na Kvarneru, u Rijeci od njega sigurno neće tek tako dignuti ruke već na njega gledaju kao projekt. Sava je u posljednjoj utakmici u 1.HNL bio tragičar, postigao je autogol kojim je Toplakova Gorica došla do sva tri boda, ali u klubu mu nitko nije okrenuo leđa, već su mu svi stali u zaštitu. A to je nešto što mladim igračima kao itekako potrebno...

U petak je na Rujevici gostovao ovenski prvoligaš Celje. Bivšeg trenera Simona Rožmana dočekalo se raširenih ruku i pozdravima sa svih stana, ali na jučerašnjem 'izletu' slovenski stručnjak nije se najbolje proveo budući da je Rijeka njegovoj momčadi zabila pet pogodaka. Jedan od njih djelo je srpskog ofenzivca, a baš nakon utakmice dalo se naslutiti kako će ostati u klubu.

Iako ima tek 19 godina, Stojković ima poprilično bogat životopis. Osim škola Juventusa i Chelseaja, prve momčadi Partizana i mlade momčadi Torina, igrao je još za Avellino, Olimpiju, austrijski FAL (odnosno LASK), a prema TM-u njegova tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura. Inače, odluka o njegovom angažmanu još uvijek nije donesena, ali sve ide u tom smjeru da će dogovor na kraju biti postignut.

Rijeka se polako okreće mladim i talentiranim igračima, a kad oni dobiju priliku kakva im je neophodna te se po putu istrpe njihove mušice koje svaki mladi igrač ima, tad će transferi poput Smolčićevog u Eintracht ili prije toga Pandurovog u Veronu postati nešto uobičajeno, a ne izuzetak kao što je to bilo dosad. Iako su i dalje 'u igri' za naslov prvaka, Riječane to ni najmanje ne zanima. Kup, Europa i nekoliko unosnih transfera na ljeto su prioriteti, ostalo... Što bude, bit će.



Tagovi

Dennis StojkovićPartizanTorinoJuventusChelseaHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti