Rijeka na kraju sezone ostaje bez svojeg najboljeg igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.04.20. | 22:07

Njegova kvaliteta nije sporna, ali njegova primanja su nešto što si klub u ovom trenutku ne može priuštiti...

Najbolji igrač kojeg Simon Rožman ima na raspolaganju u klub je stigao posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, a iako je bilo riječ o jednogodišnjoj posudbi s mogućnošću otkupa, Rijeka taj otkup neće aktivirati iz jednostavnog razloga što si to u ovom trenutku ne mog priuštiti.

Naime, Franko je Rijeku napustio neposredno nakon što je tadašnja momčad Matjaža Keka osvojila povijesnu duplu krunu u hrvatskom nogometu. Gent je tada za njega izdvojio 4,25 milijuna eura, a to je tada bio najveći ulazni transfer u povijesti belgijskog prvoligaša.

Usprkos njegovoj neupitnoj kvaliteti, Franko se nije uspio nametnuti u počenih 11 belgijskog velikana te je ubrzo postao „višak“. Prije dolaska u Rijeku Franko je odradio šestomjesečnu posudbu u Beverenu gdje je pružao veoma dobre partije te su mnogi smatrali kako si je na taj način kupio novu priliku da u momčadi Genta pokaže kako čelnici belgijskog prvoligaša nisu pogriješili kada su ga odlučili dovesti u svoje redove.

Ipak, to se nije dogodilo pa je tako na početku ove sezone pretežno sjedio na klupi, a to je nešto što nije išlo u prilog kako samom igraču, tako ni klubu. Inicijalni kontakt između Rijeke i Genta oko potencijalnog povratka Franka na Rujevicu ostvaren je prilikom playoff utakmice za ulazak u Europsku ligu između ova dva kluba. Franko je „iz vedrog neba“ posljednjeg dana prijelaznog roka stigao na Rujevicu, a navijači su taj potez kluba oduševljeno pozdravili budući da su znali kako je on iznimno kvalitetan igrač.

Iako je postojala opcija otkupa, razlika između sadašnjih primanja Andrijaševića u Gentu i onoga što mu Rijeka u ovom trenutku može ponuditi je toliko velika da je njegov ostanak još ravan SF filmu.

Ove sezone Franko je u dresu Rijeke odigrao 17 utakmica, a pritom je upisao četiri pogotka i pet asistencija.

Njegova tržišna vrijednost iznosi 1,6 milijuna eura, a ugovorno je vezan s belgijskim klubom do ljeta 2022. godine.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Franko AndrijaševićtransferiGentLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti