Rijeka minimalno poražena u Gentu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 22:56

Rijeka će na Rujevici tražiti pobjedu.

Rijeka je u sklopu zadnjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu izgubila 2:1 od belgijskog Genta i tražiti će pobjedu na Rujevici za tjedan dana i plasman u grupe Europske lige ove sezone. Strijelci su bili Laurent Depoitre (57., 71.) za Gent i Tibor Halilović (40.) za Rijeku

Trener Igor Bišćan je dao do znanja da mu je jedan od ciljeva zabiti gol u ovoj utakmici, no domaćini su bili iznimno agresivni, igrali su nogomet visokog tempa i pritiskom uspjeli dva puta pogoditi mrežu Prskala.

No branivši se, povela je Rijeka u 40. minuti. Loptu je primio Mirko Antonio Čolak u šesnaestercu, loptu kratko izbio branič domaćina a na loptu nalijeće Halilović i zakucava je iz blizine u gol Kaminskog.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/KEly" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

S ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. No Belgijanci su nastavili pritiskati, pogotovo dugim loptama i centaršutevima, što im je glavno oružje. No izjednačili su nakon malonogometne akcije po lijevoj strani. Loptu je dobio u kaznenom prostoru Yaremchuk, lijepo se oslobodio čuvara, te niskom oštrom loptom uposlio Depoitrea koji izjednačuje iz blizine. Andrej Prskalo nije kod ove akcije imao previše šanse.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/oVMX" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Drugi gol za domaćine djelo je još jednom plavokosog napadača Depoitrea. Da desne strane je došao odličan centaršut Šveđanina Mikaela Lustiga koji je idealno pogodio belgijskog centarfora, a ovaj to koristi i udarcem glavom koji se odbija od zemlje zabija za 2:1 domaćina.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/AMkr" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Tako je Rijeka ostvarila, može se reći povoljan rezultat s obzirom na zbivanja na terenu. Petoplasirana momčad prošlogodišnjeg belgijskog prvenstva je definitivno mogla i do kojeg gola više, no srećom po Rijeku, nije bilo koncentracije u tim situacijama.

Treneru Biščanu preostaje da pred svojom publikom proba nadoknaditi zaostatak kako bi opet osigurao europsku jesen u Rijeci.

Golove su danas zabili i Marin Tomasov u pobjedi Astane od 3:0 nad BATE-om, te Marko Livaja u porazu njegovog AEK-a od Trabzonspora od 1:3.

Svi rezultati 4. pretkola Europske lige:

Astana 3:0 BATE Borisov

Ararat 2:1 Dudelange

Malmö 3:0 Bnei Yehuda Tel-Aviv

Suduva 0:0 Ferencvaros

Feyenoord 3:0 Hapoel Beer Sheva

Ludogorec Razgrad 0:0 Maribor

København 3:1 Riga

AEK Atena 1:3 Trabzonspor

Legia Varšava 0:0 FC Rangers

AZ Alkmaar 1:1 Antwerp

FCSB 0:0 Vitória Guimarães

PSV Eindhoven 3:0 Apollon Limassol

Strasbourg 1:0 Eintracht Frankfurt

Gent 2:1 Rijeka

Braga 1:0 Spartak Moskva

Celtic 2:0 AIK

Linfield 3:2 Qarabağ

Espanyol 3:1 Zorja

Partizan 2:1 Molde

Slovan Bratislava 1:0 PAOK

Torino 2:3 Wolverhampton

 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

RijekaEuropska ligaGentKvalifikacije za Europa ligu

Ostale Vijesti