Rijeka minimalno pobijedio Lokomotivu, Vargić obranio jedanaesterac

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.04.16. | 16:56

Rijeka je uspjela doći do nove pobjede i ostati u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Teško je Rijeka došla do minimalne pobjede kojom je došla na bod zaostatka za Dinamom koji još mora igrati utakmicu 31. kola protiv Zagreba. Gostovanje kod Lokomotive momčad Matjaža Keka je uspjela odraditi bez posrtaja, iako je zagrebačka momčad imala svoje prilike, a nisu iskoristili ni kazneni udarac.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka. Rijeka je bila bolja, najviše je prijetio Tomasov, ali je Zelenika uspio zaustaviti sve udarce gostiju.

Najveću, pak, obranu na utakmici imao je Vargić koji je u 49. minuti obranio kazneni udarac kojeg je izveo Marić. Penal je skrivio Ristovski, ali je Vargić sjajno pročitao Marića i zaustavio njegov udarac.

Ta obrana je još više potaknula Riječane, a opet je u glavnoj ulozi bio Gavranović. Prvo je u 50. odličnim udarcem uzdrmao gredu, a 9 minuta kasnije je zabio jedini gol na utakmici. Tomasov je izveo korner s lijeve strane, a Gavranović na drugoj vratnici pogodio za 1:0.

Nakon primljenog gola Lokomotiva se više otvorila. Rijeka je pokušala iz kontranapada stići do drugog gola, ali je Kek ipak više tražio da se obrani vlastiti gol. U tome su uspjeli ponajviše zahvaljujući Leškoviću koji je u posljednjim trenucima utakmice s gol-crte izbacio loptu koju je uputio Perić.

Prva HNL, 31. kolo:

Lokomotiva – Rijeka 0:1 (Gavranović 58')

(Foto: Pixsell)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Ivan VargićMario Gavranović

Ostale Vijesti