Bez pobjednika u uzvratu, Gent ide u skupine Europske lige

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.08.19. | 21:44

Pratimo borbu viceprvaka Hrvatske za skupinama Europske lige.

> KLAĐENJE UŽIVO Rijeka - Gent 

RIJEKA - GENT 1:1

90'+3 Kraj utakmice. Nažalost, Rijeka nije uspjela zabiti drugi gol i izboriti produžetke.

90'+1 STRAŠNA PRILIKA ZA RIJEKU!! Murić je zavrnuo svojom ubijitom ljevicom u kazneni prostor, lopta se odbila na nekih desetak metara jako lijepo Puljiću na ljevicu, no on neometan puca preko dva gola, ne jednog. Šteta, prilika zbog koje će Riječani vrlo moguće jako žaliti.

88' Jako lijepa dubinska lopta Murića u sam kazneni prostor za Acostyja, no za dlaku Ganac kratak.

83' Slično kao Lončar maloprije sad je iz iste pozicije zavrnuo Murić. Lopta je imala lijep efe i prošla ne puno kraj iste desne vratnice Kaminskog.

77' Izlazi Halilović, ulazi oporavljenik i ljubitelj riječke publike Alexander Gorgon.

71' Ubacivanje Lončara s desne strane pred sam peterac, Puljić nije uspio zahvatiti loptu, a onda prolazi kraj same desne stative Kaminskog. Šteta!

67' Žuti karton Kaminskom zbog oklijevanja sa ispucavanjem lopte nakon gol-auta. 

64' Halilović je, nakon kratke kombinacije Rječana, došao do izrađene situacije za udarac. Doduše iz velike daljine i iskosa, pa je udarcu nedostajalo preciznosti.

61' Zadnjih minuta Belgijanci su dominantniji na terenu, kao da su oni ti koji love rezultat.

58' Nakon kratke kombinacijice, Puljić pokušava odvažno iz velike daljine, no Kaminski nema pretjeranih problema.

55' Capan je opravdano požutio nakon što je zakačio Davida s leđa u punom naletu.

50' Acosty je bio iznudio prekršaj iz kojeg se mogao izroditi dobar centaršut, no Tibor halilović je imao drukčije zamisli i pogodio home-run.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+3 Kraj prvog poluvremena.

45'+1 Nakon izvedenog kornera glavom prijeti opet Plastun. Iako je imao dosta lijepu situaciju, srećom lopta odlazi preko gola.

45' Tri minute sudačke nadoknade.

43' Gužva u kaznenom prostoru gostiju iz kojeg se možda mogao rodit lijep i opasan udarac, no na kraju nije. Previše je nogu tu bilo.

33' 1:1 NAŽALOST!! Gužva u kaznenom prostoru Rijeke, lopta se odbila do Plastuna koji je prvo htio vratiti glavom, no vratila mu se na nogu i poslao je pokraj Prskala za 1:1. Šteta zbog dekoncentracije riječke obrane.

32' GOL ZA RIJEKU!!!! Puljić za 1:0!! Lončar centrirao, Acosty htio vratiti glavom, no lopta mu se odbila nazad u noge. Ganac je smireno primio loptu i dao povratno za Puljića, koji je ušao umjesto Čolaka, i zakucao loptu pod prečku Kimnskog.

27' Acosty je ostao ležati nakon jednog duela, ali srećom nakon ukazane pomoći je nastavio dvoboj. Bio bi to velik hendikep za hrvatskog viceprvaka.

20' Tek što je ušao, Puljić je zaradio žuti karton radi nekritičke upotrebe lakta.

19' Ušao je Jakov Puljić. Rijeka je ostala bez svog najboljeg napadača, reprezentativnog kalibra. Čolak ipak ne može.

16' Nevolja za Rijeku. Čolak se ozljedio i izišao s terena. Ne zna se hoće li se vratiti.

13' Odgovara i Rijeka. Acosty je probio po desnoj strani, pronašao Lončara koi je zahvatio loptu vrhom kopačke, ali lopta je otišla pored desne stative

11' Velika prilika Genta. Lustig je centrirao, Asare je pobjegao Acostyju, ali je srećom promašio okvir gola

10' Rijeka je odlično krenula te je u prvih deset minuta momčad koja diktira ritam igre

3' Od samog početka sjajna podrška krcate Rujevice 

1' Utakmica je počela

Ranije objavljeno

Danas u 20:00 na Rujevici će istrčati Rijeka i Gent, belgijski klub koji je prvoj utakmici s(p)retno slavio rezultatom 2:1 iako su, ruku na srce, bili bolji od momčadi Igora Bišćana. Najvažnija utakmica u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Igora Bišćana daje mogućnost strategu Rijeke da u slučaju pozitivnog rezultata utiša sve one koji su bili protiv njegovog dolaska u klub.

ODIGRAJ >>> Rijeka - Gent

Rijeka i Bišćan danas imaju priliku napraviti veliki rezultat. Ono što je najbolje od svega je činjenica da u današnji susret mogu ući potpuno neopterećeni budući da i u slučaju poraza Rijeka nema za čime pretjerano žaliti. Poraz protiv Genta ne bi bio nikakvo iznenađenje budući da gosti iz Belgije prema Transfermarktu vrijede četiri puta više od današnjeg domaćina. No, svakako da bi određena žal postojala jer je rezultat s gostovanja jako povoljan i ostavlja dovoljno mogućnosti da se dođe do konačnog slavlja.

SPECIJALIZIRANA PONUDA NA UTAKMICU

Loša je vijest za Igora Bišćana to što neće biti ozlijeđenog Zorana Kvržića, no odlično je što se vraćaju Ivan Tomečak i Alexander Gorgon, koji bi mogli biti pravi as iz rukava trenera Bišćana.

Objavljeni su i sastavi koje su treneri odabrali. 

Pola sata prije utakmice, tribine Rujevice su gotovo pune. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

GentEuropska liga

Ostale Vijesti