Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka i Osijek još su neporaženi, takvima žele ostati i u međusobnom susretu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 08:00

Najbolji dvoboj kola s obzirom na stanje ekipa na tablici ujedno je i posljednji ovog vikenda

Nogometaši Osijeka i Rijeke u 21 će sat u sklopu 5. ligaškog kola istrčati na travnjak Gradskog vrta. Obje se momčadi HNL-u vraćaju nakon obaveza u Konferencijskoj ligi u kojoj je momčad Nenada Bjelice ispala od CSKA Sofije, a ona Gorana Tomića prošla škotski Hibernian.

Osječani su s tri pobjede i jednim remijem drugi na tablici iza vodeće Lokomotive, koja ima bolju gol-razliku. U prvenstvu su redom svladali Šibenik (3:0), Hajduk (2:1) i Hrvatski dragovoljac (2:1), a bodove podijelili sa Slaven Belupom u Koprivnici. Žele nastaviti niz bez poraza, a prednost je to što će Riječane dočekati pred domaćom publikom, koja će im trebati kao ohrabrenje nakon što su stigli kraju svog puta u Europi.

(2.05) OSIJEK (3.40) RIJEKA (3.70)

Ekipa s Kvarnera dosad je odigrala tri ligaška susreta, a dvoboj protiv Lokomotive koji se 8. kolovoza trebao odigrati na Rujevici odgodila kako bi se bolje pripremila za dvoboj protiv Škota. Bio im je to dobar potez jer su Hibse kod kuće ispratili s četiri gola u mreži. Što se domaćeg prvenstva tiče, Goricu te Istru 1961 dobili su s 2:0, a protiv Dinama bili ravnopravni u remiju punom pogodaka, 3:3. Sve zajedno sigurno im je dodatno podiglo samopouzdanje i u Slavoniju dolaze bez kalkulacija.

Bjelica na vlastitom terenu vjerojatno neće moći računati na Amera Hiroša, Damjana Bohara i Marija Jurčevića koji imaju određenih problema. Jasno, ipak je iza ekipe teška utakmica u kojoj su se potrošili, ali osječki strateg ipak vjeruje kako će se svi oporaviti do susreta.

"Igramo protiv dobre momčadi, koja je dobro ušla u sezonu. Bili su uspješni u Europi, na tome im čestitamo, ali naravno da očekujemo još jednu dobru utakmicu pred našim navijačima i da se nadamo pobjedi. Ova utakmica protiv CSKA je osim rezultata donijela dobrih stvari, vidjeli smo borben, angažiran i discipliniran Osijek koji suparniku malo toga dozvoljava i to očekujem u nedjelju protiv Rijeke", kazao je.

Tomić, s druge strane, na raspolaganju nema prvog vratara Nediljka Labrovića i napadača Josipa Drmića. Upitan je i Adam Gnezda Čerin, koji još nije na sto posto od prošle utakmice.

"Još jedna u nizu jako teških utakmica. Osijek je izrazito neugodan, odlično su krenuli u prvenstvo, čeka nas težak posao. Mi smo spremni, ekipa se regenerirala i vjerujem da smo spremni za pozitivan rezultat Ključ pozitivnog rezultata? Na svim principima na kojima inzistiramo kao prije, jedna energija, timska igra, da svatko radi što je potrebno da ostvarimo dobar rezultat, Ali i uz dosta sreće koja je potrebna u ovim utakmicama. Ne obaziremo se na umor, to je takav ritam", izjavio je.

(2.05) OSIJEK (3.40) RIJEKA (3.70)

Osijek - Rijeka, 5. kolo 1. HNL, Gradski vrt, nedjelja, 21 sat.


Tagovi

Prva HNLOsijekRijekanajava 1.HNL

Ostale Vijesti