Rijeka i Hajduk najavili žalbe na odluke Saše Pavličića Bekića: "U nogometu bez publike ne vidimo smisao"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.16. | 18:50

Iz Rijeke i Hajduka oglasili su se priopćenjima...

Nakon današnje objave disciplinskog suca MAXTv Prve lige, Saše Pavličića Bekića, o kontroverznoj kazni Franku Andrijaševiću i splitskom Hajduku, oglasili su se iz Rijeke ali i Hajduka.

>>Hajduku pražnjenje Poljuda zbog baklji i vrijeđanja Mamića, žestoka kazna i za Andrijaševića!

Riječani su u svom priopćenju najavili žalbu na suspenziju njihovog ponajboljeg igrača ove sezone koji je, podsjetimo, dobio čak tri utakmice kazne zbog nedoličnog komentara spram suca Burila. O žalbi razmišlja i splitski Hajduk, koji je zbog pirotehnike i skandiranja kažnjem utakmicom pred praznom sjevernom tribinom.

Priopćenja prenosimo u cijelosti:

„Hrvatski nogometni klub Rijeka uložit će žalbu na odluku disciplinskog suca Hrvatskog nogometnog saveza za Prvu HNL Saše Pavličića Bekića kojom se igrač Rijeke Franko Andrijašević kažnjava zabranom igranja na tri prvenstvene ili kup utakmice.

Andrijaševića se kažnjava zato što je, kako se navodi u obrazloženju, po isteku utakmice Slaven Belupo – Rijeka što se odigrala u okviru 16. kola MAXtv Prve lige u Koprivnici, došao do glavnog suca utakmice Andreja Burila i svojih suigrača vičući im: “Ostavi smrada jednog na miru”.

Klub izražava nezadovoljstvo kaznom jer igrač HNK Rijeka Franko Andrijašević nije počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret“, poruka je iz HNK Rijeke.

„Hrvatski nogometni savez sustavno vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona ne samo kad je u pitanju nacionalna reprezentacija, nego čak i u značajnijem obujmu kad se radi o Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dok u viziji vodstva HNS-a publika očito predstavlja nepotrebnu kulisu, mi u nogometu bez publike ne vidimo smisao.

Poznato je da na razini nogometne sezone više gledatelja bude na Poljudu nego na svim ostalim stadionima zajedno, a kad već našu publiku nisu uspjeli potjerati svojom politikom, sad su se odlučili na zabrane. Prazan sjever danas ili možda već u idućoj prigodi (prazan cijeli stadion u derbiju s Dinamom), nama ni u kakvom slučaju nisu željeni scenariji, a oni su gotovo svima očiti već mjesecima.

Stoga još jednom naglašavamo da smo nedvosmisleno protiv ikakve vrste nasilja, no dok god se Savez bude bavio posljedicama, a ne uzrocima, rezultat će biti srozavanje kvalitete nogometa i prazni stadioni. Umjesto da priznaju svoj neuspjeh i odstupe, vodstvo Saveza nastavlja privatizirati nogomet i uzimati ga onima zbog kojih se i igra“, glasi priopćenje iz splitskog Hajduka.

Svakako, izgleda da peripetije oko odluka Saše Pavličića Bekića neće proći jednostavno…

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Saša Pavličić-BekićFranko AndrijaševićTorcida

Ostale Vijesti