Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka ga prodala za 2.5 milijuna eura, a sada se s 27 godina oprostio od reprezentacije BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 11:50

"U BiH Savezu ima mnogo nenogometnih problema, momcima koji igraju nije lako", poručio je

Danas nas očekuje prvi od dva presudna duela Dinama u Konferencijskoj ligi. Modri će u dalekoj Astani gostovati kod istoimenog domaćina, a kazahstanski klub u svojim redovima ima nekoliko igrača poznatih hrvatskoj publici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najzvučnije ime je, dakako, Marin Tomasov, bivši igrač Zadra i Hajduka, a tu je i bivši vratar Rudeša i Istre 1961 - Josip Čondrić. Pored njih, u dresu Astane igra i Stjepan Lončar, rodom iz Mostara, kojeg pamtimo po vrlo dobroj epizodi iz Rijeke.

Lončar je na Rujevici proveo tri godine, prije nego što je u ljeto 2021. prodan u Ferencvaros za 2.5 milijuna eura. Nakon dvije neuspješne sezone u Ferencvarosu i na posudbi u Kortijku, bivši veznjak Rijeke u ljeto ove godine prešao je na posudbu u najtrofejniji klub Kazahstana. Dosad je skupio 17 nastupa za Astanu, dok je reprezentativnu karijeru gradio u dresu Bosne i Hercegovine. S naglaskom na gradio.

Naime, Lončar je za Sportske novosti potvrdio kako je odlučio zaključiti reprezentativnu karijeru.

"Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u NS BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu", rekao je Lončar na pitanje o svojoj karijeri u dresu Bosne i Hercegovine.

Lončar je za BiH skupio 11 nastupa, ali posljednji puta dres popularnih Zmajeva odjenuo je u rujnu 2021. (I.M.)



Tagovi

Stjepan Lončarnogometna reprezentacija bosne i hercegovinebosna i hercegovinaAstana

Ostale Vijesti