Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka britka, nemilosrdna i uvjerljiva, šestom pobjedom ovog proljeća stigla do četvrtog mjesta!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 16:56

S uvjerljivih 3:1 slavila je domaća momčad, pobjeda ni u kojem trenutku nije dolazila u pitanje, a iako su gosti imali nekoliko dobrih prilika, sjajni Labrović pokazao je kako je poziv Zlatka Dalića itekako zaslužio

Prekrasno nedjeljno popodne na Rujevici nogometaši Rijeke okrunili su uvjerljivom pobjedom protiv Varaždina (3:1). Jakirovićeva momčad je potpuno zasluženo slavila, odigrali su još jednu utakmicu na visokoj razini, pokazali su kako nisu slučajno najbolja momčad proljetnog dijela HNL-a (6-1-1) te su pred lijepo ispunjenim rujevičkim tribinama s osmog mjesta skočili na – četvrto!

Otkako je Dario Bel dao znak da utakmica može krenuti, Rijeka je krenula tražiti pogodak. Domaćin je bio nešto bolji, više su imali loptu pod kontrolom, stoperi Rijeke nerijetko su stajali na centru igrališta, ali zgusnuti blok Varaždinaca nije dozvoljavao domaćinu da iskreiraju neku ozbiljniju priliku.

Gosti su do pogotka htjeli doći putem polukontri i kontri. Dva brzonoga krilna napadača Šego i Drožđek, zatim Teklić kao lažna devetka, držali su domaću obranu konstantno budnom, a prve dvije ozbiljnije prilike na utakmici propustili su realizirati baš gosti.

Prvo je u 17. minuti sjajno reagirao Labrović koji je refleksno obranio udarac Drožđeka kojeg mu je pripremio Banovec, dok je 20. minuta kasnije Banovec lijepo tukao nakon dodavanja Urate, ali je novi/stari hrvatski reprezentativac, Nediljko Labrović, još jednom pokazao i dokazao kako je izbornik Dalić dobro postupio kad je uputio poziv na njegovu adresu.

Riječani su također imali dvije (polu)prilike koje vrijedi izdvojiti. U 8. minuti je Veigin udarac bez većih problema zaustavio Zelenika, baš kao što je vratar gostiju bio siguran u 19. minuti kad je ukrotio silovit udarac Ampema.

Vremenski uvjeti bili su idealni za igru, utakmica je bila veoma zanimljiva, ali pogodaka nije bilo. Sve do 45. minute…

I onda, kad su već svi bili spremni da će se na predah otići čistih mreža, Rijeka je povela. Nakon kornera domaćina, lopta je otišla na drugu stranu gdje ju je prihvatio Veiga. Portugalac je bio leđima okrenut golu, Šego mu je 'puhao za vratom', ali zimsko pojačanje Rijeke se sjajnim driblingom riješio svojeg čuvara, uputio sjajan ubačaj/povratnu loptu u srce 16-erca gdje je pažnji čuvara izmaknuo Selahi koji je veoma dobro reagirao i savladao nemoćnog Zeleniku – 1:0

Statistika prvog poluvremena je prilično varljiva. Rijeka je bila nešto bolja, ali ne toliko koliko to brojevi pokazuju. Varaždinci nisu imali mirnoće u zadnjem pasu, a ona dva udarca koja su išla u okvir gola je fenomenalno ukrotio Labrović.

Na poluvremenu su oba trenera mijenjala. Krešić je ušao umjesto Dilavera (očito je riječ o ozljedi budući da je Dilaver otkako je stigao u Rijeku imao maksimalnu minutažu), dok su u gostujućem taboru Banovca i Uratu zamijenili Herrera i Pellumbi.

Gosti su se postavili nešto čvršće, više su se otvorili te su odmah krenuli po pogodak izjednačenja, ali nakon što se domaćin uspio obranit, s dva brza pogotka u 54. i 59. minuti su stavili točku na i ove utakmice.

Prvo je iz blizine pogodio Ampem nakon što ga je nesebičnom asistencijom uposlio Obregon (s tim da je svemu prethodila užasna reakcija obrane i vezne linije Varaždina), da bi onda i Banda, koji je u igru ušao dvije minute ranije, direktno iz slobodnog udaraca u 59. minuti matirao Zeleniku. Zambijac je htio ubaciti, lopta je prošla mnoštvo igrača, nikoga pritom nije dirala, ali je Zelenika ostao ukopan na gol crti te je samo pogledom ispratio kako lopta po treći put danas lopta završava u njegovoj mreži.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon sat vremena igre. Rijeka je imala veliku prednost, djelovali su kompaktno, nisu se radi velikog vodstva nimalo opustili, a sve to je rezultiralo šestom pobjedom u proljetnom dijelu sezone.

U 88. minuti su gosti stigli do počasnog pogotka. Asistencija se piše Igoru Postonjskom, nekadašnjem kapetanu juniora Rijeke, dok je strijelac bio Luka Jelinić, sjajni branič Varaždina koji ove sezone igra na iznimno visokoj razini.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, Rijeka je drugi put ove sezone slavila protiv Varaždinaca, a ove dvije momčadi opet će se sastati u 34. kolu HNL-a. U sljedećem kolu Jakirovićeva momčad gostuje na Maksimiru gdje će ih dočekati Dinamo, dok Varaždincima u goste stiže posljednjeplasirana Gorica.

Rijeka – Varaždin 3:1

Strijelci: 1:0 Selahi (45., Veiga), 2:0 Ampem (54., Obregon), 3:0 Banda (59.), 3:1 Jelinić (88., Postonjski)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 5114

Sudac: Dario Bel (Osijek), pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci), Kruno Šarić (Županja), četvrti sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb)

Žuti kartoni: Goda (Rijeka), Ba, Puclin, Drožđek (Varaždin)

Crveni kartoni: /

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Galešić, Dilaver (od 46. Krešić), Goda - Hodža (od 56. Banda), Selahi – Ampem (74. Grgić), Janković, Marin (82. Liber) – Obregon (74. Jurić)

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - J. Stanić, Ba, Jelenić, Urata (od 46. Pellumbi) - Puclin, Pilj (od 60. Elezi) – Drožđek (75. Postonjski), Teklić (81. Domajnić), Šego - Banovec (od 46. Herrera)



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti