Rasprodaja na Rujevici: Za sedam dana mogli bismo gledati neku sasvim drugačiju Rijeku (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.08.19. | 18:22

Možda bi se Igor Bišćan mogao registrirati kao trener/igrač

Ovog ljeta klub s Rujevice nije bio nešto pretjerano aktivan po pitanju kupovine, odnosno prodaje igrača. Kao prinove (ne pojačanja, jer taj epitet tek moraju zaslužiti) u klub su stigli Matko Babić, Dani Iglesias i Lorenco Šimić, dok su u suprotnom otišli Simon Sluga, koji je za 1,7 milijuna eura Rijeku zamijenio Luton Townom, te Mario Pavelić, austrijski Hrvat koji je otišao na posudbu u norveški Sarpsborg.

Jedino pravo pojačanje je otkup ugovora Antonia Mirka Čolaka, robusnog napadača koji je trebao biti udarna igla Rijeke ove sezone, ali veselje Armade možda neće dugo potrajati.

Podsjećamo, Čolakov ugovor otkupljen je od njemačkog prvoligaša Hoffenheima, a da je to bio pravi potez pokazao je i posljednji popis izbornika Zlatka Dalića koji je riječkom napadaču poslao pretpoziv.

Njegove dobre igre nije primijetio samo hrvatski izbornik, već su za njegovim uslugama zainteresirani Fenerbahče, Bešiktaš, Nantes i Rennes. Osim njega, javili su se klubovi koji bi u svojim redovima voljeli vidjeti i Darija Župarića, a o tome ste već mogli čitati na Germanijaku:

Da nevolja ne dolazi sama vidjeli smo i po najnovijim vijestima koje su se pojavile u hrvatskim medijima, a one govore kako bi Dinamo volio u svojim redovima vidjeti Roberta Murića, njihovog odbjeglog sina koji je u nekoliko navrata pokazao kako je igrač koji jako puno toga nosi riječkoj momčadi te je jedan od onih koji je svojom individualnom kvalitetom spreman sam odlučiti utakmicu (najbolji primjer vidjeli smo u prvom kolu HNL-a kada je Rijeka pobijedila Varaždin rezultatom 2:1).

Murić je otišao iz Dinama prije nego li je postao punoljetan, a u Ajaxu, kao i kasnije u Pescari i Bragi, nije uspio doći do prostora za pokazivanje svog talenta pa se ove zime vratio uz HNL. Njegov angažman pokazao se kao izvrstan potez tandema Juričić – Mance, a manje od godinu dana nakon što su ga doveli kao besplatnog igrača, Rijeka bi ga mogla prodati u Dinamo za cifru koja sigurno neće biti šestero znamenkasta, usprkos činjenici kako je njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku 350 tisuća eura (transfermarkt).

Osim prethodno spomenute trojice, na pragu odlaska je i brzonogi Maxwell Acosty. Ovaj 27-godišnjak rođen u Gani ima i talijanske papire što mu je veliki plus kada je riječ o nekom novom potencijalnom poslodavcu. Kao njegove buduće destinacije spominjali su se klubovi s Bliskog istoka (ovdje bi ključnu ulogu trebao odigrati Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke koji je dugi niz godina proveo kao trener na azijskom kontinetu), ali i neki talijanski drugoligaši koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima (Cosenza).

 

Dodajemo kako se krajem prošle sezone pričalo se o interesu Udinesea za mladim veznjakom Ivanom Lepinjicom. Tudor je navodno za njega bio spreman izdvojiti pet milijuna eura, ali nekako vjerujemo da ta ponuda nikada nije bila službena budući da bi ga Rijeka u tom slučaju već odavno prodala, pogotovo ako uzmemo u obzir da su igrači kao Bradarić i Mišić otišli za manji iznos od toga.

U svakom slučaju trener Rijeke Igro Bišćan nalazi se u teškoj situaciji. Uoči utakmice sezone ostao je bez kapetana Kvržića, od ranije se zna kako neće biti Mamića i Pavičića, a ukoliko se svi ovi transferi realiziraju, Rijeka bi za sedam dana mogla imati velikih problema kako popuniti kadar za nadolazeće utakmice.

Za kraj ćemo kratko analizirati postojeći kadar. 

Andrej Prskalo definitivno ima ulogu startnog vratara te se to u skorijoj budućnosti neće mijenjati, iako su tu još Nigerijac David Nwolokor i mladi Ivor Pandur.

Za mjesto lijevog braniča konkuriraju Mamić, Smolčić i Tomečak, iako je Tomečaku ta pozicija daleko od one idealne. Stoperske pozicije popunjuju Escoval, Punčec, Šimić i Velkovski, dok se na desnoj strani obrane nalaze novi član reprezentacije Crne Gore Raspopović i kapetan kluba Kvržić.

U veznoj liniji Bišćan može računati na Pavičića, Capana, Lepinjicu, Halilovića, Lončara i mladog Bušnju.

Za poziciju krilnih napadača borit će se Tomečak, Gorgon i Vuk, dok je mjesto prvog napadača (u slučaju svih prodaja) rezervirano za Puljića, iako su tu još Babić i Iglesias.

Slogan „Sami protiv svih“ mogao bi dobiti novu dimenziju…

(foto:pixsell)

 


Tagovi

GrafikaIz drugog kutaZoran KvržićJosip MišićFilip BradarićIgor BišćanSimon SlugaUdineseIvan LepinjicaCosenzaMaxwell AcostyBragaPescaraAjaxRennesNantesBesiktasFenerbahçeAntonio-Mirko ČolakMario PavelićLorenco ŠimićDani IglesiasMatko BabićSrećko JuričićIvan ManceRijeka

Ostale Vijesti