Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Riječanima u Bijelom Brdu neće biti lako, Bogojević spreman za debi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.11.22. | 08:36

Utakmica počinje već u 13 sati, a možete ju pratiti na kanalima MAX Sporta.

Visokih 0:3 stajalo je na varaždinskom semaforu u posljednjoj utakmici Rijeke. Cosmijeva momčad je bila uvjerljiva u HNL-u, a u istom ritmu žele i nastaviti u Hrvatskom kupu gdje će s početkom u 13 sati snage odmjeriti s BSK Bijelim Brdom.

Iako su lani Slavonci jako namučili Dinamo koji je do pobjede stigao tek nakon što su zabili direktno iz kornera, ove sezone BSK igra puno slabije te se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu 1. HNL, s tim da su bodovno izjednačeni s posljednjim Hrvatskim dragovoljcem. No, to ništa ne znači, jer Rijeka je imala velikih problema u 1/16 finala kad su gostovali kod petoligaša Moslavine, a pobjedu su osigurali tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

BSK je uvjerljivo prošao pored Belišća, slavili su s uvjerljivih 5:1, ali od tog 19. listopada biše nisu upisali nijednu pobjedu. U posljednje tri utakmice imaju jednako toliko poraza uz gol razliku, 2:7, s tim da su u posljednja dva ogleda (Hrvatski dragovoljac, Rudeš) upisali minimalne poraze.

Jedan od ključnih igrača BSK Bijelog Brda je Domagoj Pušić, nekoć igrač Rijeke za kojeg su Mišković i ostatak društva svojevremeno na bankovni račun Osijeka uplatili 190 tisuća eura (Transfermarkt). Svega dvije godine zadržao se Pušić na Kvarneru, za to vrijeme skupio tek četiri nastupa (jednu sezonu proveo je na posudbi u Zadru), a u BSK je stigao ljetos nakon što je prošle sezone bio ključni igrač Cibalije.

Inače, Transfermarkt je jučer posjetio HNL, a posljednje ažuriranje veliku većinu igrača ostavilo je razočaranima, a ne zadovoljnima. Naime, tržišna vrijednost narasla je Veldinu Hodži (s 500 tisuća eura na milijun eura), Alenu Grgić (s 200 tisuća eura na 350 tisuća eura), Ivanu Smolčiću (s 300 tisuća eura na 400 tisuća eura) te Matiji Friganu (sa 650 tisuća eura na 850 tisuća eura), dok su se gotovo pa svi ostali našli 'u crvenom'. Miškovićeve riječi otprije godinu dana 'onaj tko radi TM za naše područje nije prijatelj NK Rijeke' opet se spominju...

Tržišna vrijednost nogometaša Rijeke danas iznosi 20.4 milijuna eura, dok je od BSK-a 2.43 milijuna eura. Rijeka je 10 puta skuplja momčad te bi danas trebala slaviti, ali to moraju pokazati na terenu.

Spomenimo za kraj kako će glavni sudac današnje utakmice biti Jakov Titlić iz Hrvaca.

Očekivani sastavi:

BSK Bijelo Brdo (3-4-3): Đilas – Grdić, Tomašević, Dobrijević – Benić, Mišić, Pušić, Župan – Ilić, Sunday, Plazonja

Rijeka (3-4-1-2): Labrović – Smolčić, Pavlović, Krešić – Bogojević, Vrančić, Alvarez, Ampem – Vučkić - Obregon, Frigan



Tagovi

BSK Bijelo BrdoHNK RijekaRijekaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti