Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Riječani teže od očekivanog protiv Gzire, Bušnja i Ampem odlučili

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 20:51

Momčad s Kvarnera je kraj utakmice dočekala s 10 igrača.

Nogometaši Rijeke otvorili su europsku sezonu pobjedom na gostovanju kod Gzire United u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 57. minuti kad je Bušnja zabio na asistenciju Tomečaka, da bi onda konačnih 2:0 postavio Ampem nakon nesebične asistencije Obregona 20 minuta kasnije.

Od samog početka utakmice razlika u kvaliteti bila je vidljiva u svakom pogledu. Rijka je imala kontrolu nad posjedom, imali su i pokoju ’polupriliku’, ali nikako nisu uspjevali pronaći put do mreže vratara Habera.

Prvu priliku vrijednu spomena vidjeli smo u 21. minuti kad je Murić uposlio Drmića, ali je Švicarac imao jedan potez previše pa je tako u njegov udarac blokiran od strane domaće obrane. Šest minuta kasnije svoj udarac oprobao je i Ampem, ali situacija na semaforu nije se mijenjala.

Pred kraj prvog poluvremena Riječani su gotovo u potpunosti preselili igru na polovicu Gzire, ali nedostajao im je posljednji pas kako bi konkretizirali bolju igru. U 41. minuti je opet bio u prilici, ali baš kao i 20 minuta ranije, opet je njegov udarac završio u bloku.

Praktički najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u drugoj minuti dodanog vremena. Ampem je pretčao svog čuvara, proslijedio loptu do Pavičića, ali ni on, baš kao ni koju sekundu kasnije Murić, nisu bili precizni.

U nastavku, nije se puno toga promijenilo.

Rijeka je bila bolja, iako treba istaknuti i povremeni bljesak domaćina.

Svoju bolju igru gosti su okrunili u 57. minuti.

Tomečak je s desne strane uputio prizeman ubačaj, Bušnja je izmakao pažnji svog čuvara, prihvatio je loptu na 11 metara i onda preciznim udarcem u malu mrežicu svladao domaćeg čuvara mreže – 0:1

U 63. minuti je u jako dobro tukao Gzirin Brazilac Thiaguinho, ali njegov pokušaj izvrsnom intervencijom brani Labrović. Brazilac je ujedno bio i najbolji igrač domaćeg sastava u ovom ogledu te će mu Goran Tomić sigurno uoči uzvrata podariti nešto veću pažnju.

U 77. minuti Rijeka je otklonila sva pitanja oko pobjednika današnjeg dvoboja. Obrana Gzire se poigravala, Obregon krade loptu, nesebično upošljava usamljenog Ampema na drugoj vratnici koji bez većih problema povećava vodstvo Rijeke – 2:0

Do kraja utakmice većih prilika nije bilo, a Goran Tomić više može biti zadovoljan rezultatom nego izvedbom svoje momčadi. Doduše, treba istaknuti i teške vremenske uvjete, ali cilj je ispunjen i Riječani se na Kvarner vraćaju zadovoljnji.

Istaknimo za kraj kako je dvije minute prije kraja utakmice Lepinjica – reći će zlobnici po običaju – zaradio isključenje nakon dva žuta kartona.

Uzvrat se igra za sedam dana na Rujevici, a Riječani ne bi smjeli podcijeniti Gziru kao što su to napravili nogometaši Hajduka prije dvije godine. Istina, Konea više nema, ali Brazilac Thiaguinho je itekako opasan...


Tagovi

HNK RijekaRijekaDenis BušnjaPrince Ampem ObengKonferencijska ligaGzira United

Ostale Vijesti