Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Riječani su ‘on fire’: Nekoć najskuplje pojačanje Osijeka s dva pogotka odveo svoju momčad daleko od 'crvene' zone

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.10.23. | 08:58

Momčad s kojom se Osijek lako obračunao u Europi ove sezone upisala je gostujuću pobjedu 2-1, s tim da je pogodak domaćina autogol – još jednog bivšeg igrača Osijeka!

Nogometaši ZTE-a došli su do važne 2-1 gostujuće pobjede protiv Mezőkövesda u devetom kolu Mađarske nogometne lige. Za tri boda gostiju najzaslužniji je Antonio Mance, dvostruki strijelac u redovima ZTE-a, dok je jedini pogodak domaćina djelo grčkog stopera Evangeloua koji je postigao autogol.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mance je bio precizan u 34. i 85. minuti te je sada na stigao do četiri postignuta pogotka u ovoj sezoni u svim natjecanjima. Stasiti Riječanin ovog je ljeta stigao u klub iz Debrecena u čijim se redovima zadržao tek pola godine.

Na ovom ogledu igrala su čak petorica nekadašnjih igrača Osijeka. Antonio Mance, Josip Špoljarić Todor Todoroski i Stefanos Evangelou bili su starteri kod gostiju, dok je kamen temeljac obrane domaćeg Mezőkövesda bio Andrej Lukić. Osim Lukića, za domaći sastav igrao je i Marko Brtan, bivši igrač Gorice i Hrvatskog dragovoljca, ali i Steliano Filip, rumunjski lijevi bek koji je godinu dana bio član Hajduka.

Vodeća momčad NB I lige je Ferencvaros, momčad koju je nedavno preuzeo srpski strateg Dejan Stanković. S ovom pobjedom ZTE je došao do osam osvojenih bodova, što znači da su sada četiri boda udaljeni od zone ispadanja gdje se sada nalaze Mezőkövesd te Kisvarda čije boje brane Branimir Cipetić, Dominik Kovačić i Aleksandar Jovičić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Antonio ManceStefanos EvangelouZTEMađarska

Ostale Vijesti