Riječani oduševljeni: Ovo je najslađih 0:0

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.08.17. | 07:50

Gol u gostima bio je dovoljan Rijeci da osigura play-off kvalifikacija za Ligu prvaka.

Momčad Matjaža Keka u teškoj je utakmici uspjela sačuvati mrežu u uzvratu trećeg pretkola play-offa Lige prvaka protiv Salzburga, kojemu su poništena dva gola. Susret u uzavreloj atmosferi na rasprodanoj Rujevici završio je bez golova, a Rijeci je tako za prolaz bio dovoljan rezultat 1:1 iz Salzburga u prvom dvoboju.

Ovo je najslađih 0:0. Znali smo da imamo kvalitetu, ali znali smo i da igramo protiv jako dobre momčadi. Na kraju smo ipak zasluženo prošli dalje. Odlično smo igrali u prvom poluvremenu i u nastavku se odlično branili. Izdržali smo sve. Hvala navijačima. Dali smo zadnji atom snage za naš cilj“, istaknuo je nakon utakmice kapetan Rijeke Mate Maleš, prenose Sportske novosti.

Rijeka preko Salzburga u play-off Lige prvaka! Remi bez golova na Rujevici

Poznati potencijalni protivnici Rijeke na putu do raja

Kek: Nek sad prođu Hajduk, Osijek i Dinamo pa nek zašute svi mrzitelji hrvatskog nogometa (VIDEO)

Trener Salzburga pokušao ući u sudačku sobu na Rujevici, redari ga zaustavili u zadnji tren

Rijeka već osigurala 50 milijuna kuna od premija, a mogla bi više od 100

TIJEK SUSRETA: Rijeka preživjela drugo poluvrijeme i preko Salzburga prošla u play-off Lige prvaka! (0:0)

Mario Gavranović bio je strijelac pogotka u Salzburgu, koji je, pokazalo se, na kraju donio prolaz u play-off kvalifikacija za Ligu prvaka .

Bitno je da smo ostvarili naš cilj. Bila je ovo jako dobra utakmica, jako dobro smo ušli i na kraju ostvarili sjajan rezultat. Znali smo da će oni biti agresivni jer su morali dati gol i znali smo da se moramo dobro potrošiti da ih zaustavimo“, kazao je Gavranović, poručivši kako će se sada fokusirati na prvenstvo, a od glavnog cilja ne odustaju.

Sad kad smo stigli do ovdje, želimo napraviti i taj zadnji korak za Ligu prvaka“.

Marko Vešović također nije krio sreću.

Ispunili smo cilj i evo pišemo povijest ovoga kluba. Imamo još dvije utakmice da pokušamo izboriti Ligu prvaka. Ovo nije bila samo fizička već i psihička borba. Imali smo nekoliko prilika i za gol. Protivnik je imao posjed lopte, ali mi smo na kraju zasluženo prošli dalje. Sada se okrećemo HNL-u, ali želimo napraviti i taj korak ka Ligi prvaka“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marko VešovićMario GavranovićMate Maleš

Ostale Vijesti