PHIL NOBLE/Action Images
PHIL NOBLE/Action Images

Richarlison u pola sata zabio hat-trick i riješio Elf, nervozni kapetan Njemačke pocrvenio u nastavku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 15:54

Poslastica za nogometne navijače na početku Olimpijskih igara, Brazilce predvodio Dani Alves

Iako Olimpijada u Japanu službeno počinje tek sutra, nogometni dio natjecanja već je krenuo. Danas je na rasporedu bilo čak osam utakmica, a u posljednjoj od njih, jer najbolje ipak dolazi na kraju, susreli su se Brazil i Njemačka. I nisu razočarali – vidjeli smo čak pet komada.

Selecao prevođen kapetanom Danijem Alvesom krenuo je žestoko. Genijalan pas Ajaxovog napadača Antonyja pronašao je na 20 metara usamljenog Richarlisona, a brazilska desetka nakon prvog udarca i obrane Nijemca Floriana Mullera drugi put ne griješi i loptu zabija u mrežu za 1:0.

Sjajnu asistenciju Antonyja i prvi pogodak Richarlisona pogledajte OVDJE.

Show Evertonovog ofanzivca nastavlja se u 22. minuti, kada Brazil udvostručuje svoje vodstvo. Lopta je krenula iz obrane i, pas po pas, stigla na lijevo krilo, gdje je bek Guilherme Arana. 24-godišnjak na rubu kaznenog prostora sjajnim centaršutom pronalazi glavu Richarlisona, koji mirno poentirao za 2:0.

Vrhunski centaršut Arane i lagano pospremanje glavom pogledajte OVDJE.

Richarlisonu su za hat-trick trebale ukupno 23 minute, jer je mladić svoj već treći pogodak proslavio u 30. minuti. Nijemci pritišću, a njihovi se protivnici odlučuju na preskakanje igre koje se pokazalo itekako isplativim. Trk Mateasa Cunhe iznenadio je zaspalu obranu Mannschafta, koji na lijevoj strani sjajno pronalazi suigrača iz napadača, a ovaj ciljano gađa i pogađa desni kut mreže.

Treći pogodak Richarlisona pogledajte OVDJE.

Cunha je iz kaznenog udarca, sviranog zbog ruke, imao priliku u sudačkoj nadoknadi momčad na predah odvesti s +4, no Muller je predvidio da će pucati lijevo i udarac mu obranio.

Promašaj Cunhe, odnosno obranu Mullera, pogledajte OVDJE.

Nijemcima to očito daje nadu u nastavku susreta, jer rezultat u 57. minuti smanjuju preko Nadiema Amirija. Nakon gužve pred brazilskim kaznenim prostorom, lopta se odbija do veznjaka Bayer Leverkusena, koji odmjerenim volejem savladava vratara Santosa.

Spretan pogodak Amirija pogledajte OVDJE.

A onda – crveni karton. Nakon što je zbog naguravanja zaradio opomenu u 35. minuti, kapetan Njemačke Max Arnold suparničkog igrača prekršajem zaustavlja u 63., što je bilo dovoljno za drugi žuti te isključenje iz daljnje igre.

Faul za Arnoldov drugi žuti pogledajte OVDJE.

Elf, međutim, ne odustaje. Ragnar Ache u 83. minuti rezultat smanjuje na 3:2. Bijeg i hitar centaršut lijevog beka Davida Rauma u kaznenom prostoru pronalazi napadača Frankfurta koji je u igru ušao 15 minuta ranije, a ovaj Nijemcima pogotkom glavom daje nadu da se mogu vratiti.

Acheov pogodak za smanjenje vodstva pogledajte OVDJE.

Upravo su zbog te nade u posljednjim minutama utakmice pohitali u napad, no Brazil uz jedan sjajan pas Brune Guimareasa, koji stiže do napadača Paulinha, zaključuje utakmicu. Igrač Leverkusena nije imao respekta iako za kruh zarađuje u Bundesligi, loptu je doslovno zakucao u Mullerov desni ćošak i potvrdio pobjedu Brazila na otvaranju Olimpijskih igara.

Nemilosrdan šut Paulinha, koji je ušao u 74., pogledajte OVDJE.


Olimpijski nogometni turnir muški:

Brazil – Njemačka 4:2 (Richarlison 7’ 22’ 30’, Paulinho 90+4/ Amiri 57’, Ache 83’)


Tagovi

Olimpijske igreBrazilNjemačkaRicharlison

Ostale Vijesti