Peter Cziborra/Action Images
Peter Cziborra/Action Images

Režić misli ozbiljno: Nakon Soudanija i Caktaša u klub stiže i dijete Rome kako bi se olakšalo Antoliću

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 08:36

Ponuđen mu je trogodišnji ugovor, a prošle je sezone skupio 29 nastupa u Serie A.

Prošle sezone Damac je kroz iglene uši izborio ostanak u elitnom razredu saudijskog nogometa. Nakon katastrofalnog prvog dijela sezone klub je preuzeo hrvatski stručnjak Krešimir Režić koji je uspio ostvariti 'nemoguću misiju' i u posljednjem kolu izboriti ostanak. Uprava mu se za takav pothvat odlučila zahvaliti na način kojeg nije mogao zamisliti, a to je da će dogodine na raspolaganju imati igrače poput Mije Caktaša i El Arbija Hillela Soudanija.

Kad tome nadodamo još i Domagoja Antolića koji je bio član Damaca još prošle sezone, dolazimo do zaključka da bi unazad nekoliko godina ova imena bila idealna za 'All Star' momčad 1. HNL.

No, to ne bi trebalo biti sve. Naime, poznati talijanski insajder u svijetu transfera – Nicolo Schira – javlja kako su iz Damaca ponudili trogodišnji ugovor Matteu Ricciju, 27-godišnjem talijanskom veznjaku koji je posljednje tri sezone bio član Spezije.

Ricci igra na mjestu defenzivnog veznjaka, ali on nije destruktor, već kreator igre, stoga ne čudi zašto ga nazivaju tipičnim 'registom'. Budući da je prošao kroz sve mlađe kategorije Rome nije potrebno naglašavati da je riječ o školovanom igraču, a baš jedan takav bi trebao Režiću kako bi onaj ofenzivni trojac – Caktaš, Budescu, Soudani – dodatno došao do izražaja. Ricci je središnji ili defenzivni veznjak, stoga je jasno kako ga Režić misli upariti s Domagojem Antolićem u sredini veznog reda. Njih dvojica kontrolirali bi tempo igre te bi bili glavni kreatori u momčadi Damaca.

Budući da je broj stranaca limitiran, jasno je kako će biti i prodaja, odnosno odlazaka. Prije svega sedam dana povratak Constantina Budescua, inače nesuđenog veznjaka Dinama, u Cluj se činio kao gotova stvar, ali 32-godišnji veznjak i dalje je član saudijskog kluba.

Ricci je prošao sve mlađe kategorije talijanske reprezentacije, a prošle sezone je u Serie A za Speziju skupio 29 nastupa i dvije asistencije.


Tagovi

Mijo CaktašEl Arbi Hillel SoudaniSoudaniKrešimir RežićDamacSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaDomagoj Antolićnogometni transferi

Ostale Vijesti