Revolucija u HNL-u, videotehnologija stiže na domaće travnjake

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.17. | 08:57

Sigurno će biti manje spornih situacija.

Iza nas je devet kola HNL-a u kojima se napokon i nije tako puno pričalo o suđenju koje je sada na zadovoljavajućoj razini. Stvar je u punom pogonu međunarodnih sudaca koji su sada na maksimalnom angažmanu, baš kako je Kulušić i najavio prije početka sezone.

˝Kao predsjednik sudačke komisije apsolutno sam za to da se uvede videotehnologija jer pogreške treba uklanjati gdje god je moguće. Mislim da je riječ o minimalnom trošku, da se samo trebamo dobro pripremiti . Postoje reportažna kola koja prenose utakmicu, zašto ne bi neki sudac sjedio u tim kolima i bio u vezi sa sucem na terenu? U Njemačkoj su napravili centar u Kolnu, i oni također imaju samo televiziju. Uglavnom, ne vidim zašto na HNL terenima ne bismo imali videotehnologiju već od sljedeće sezone˝ - rekao je Kulušić za Sportske novosti.

Kod videotehnologije ne govori se o ogromnim ciframa koje bi trebalo uložiti, savez sigurno ima te novce i vjerojatno bi mnogi bili jako zadovoljni kad bi se to uvelo na domaće terene. Nadamo se kako Kulušićeve riječi nisu prazne i kako ćemo tehnološku revoluciju gledati na prijenosima HNL-a za točno godinu dana.

Dodajmo svemu kako je UEFA uvela novo pravilo, a to je da se ometanje izvođenja auta kažnjava žutim kartonom i indirektom. Igrač mora biti udaljen dva metra od izvođača auta, u protivnom bi trebao požutjeti, no primjenu te odrednice suci ne doživljavaju kao prioritet, barem ne na našim travnjacima.

(Foto: FIFA)


Tagovi

Ante Kulušić

Ostale Vijesti