Repriza Liga-kup susreta u Premiershipu i Tottenham kod Bilića definiraju borbu za vrh

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 23.09.17. | 10:23

Nakon ovotjednih susreta engleskog Carabao Liga-kupa, koji većini klubova spadaju pod „nužno zlo“, nastavljaju se uzbuđenja u Premiershipu, utakmicama 6. kola.

Za početak predstavljamo susret dvaju „sramežljivih domaćina“, West Hama i Tottenhama. Ovaj opis podrazumijeva njihove tegobe s prelascima na nove stadione; West Ham još nije pokazao da je ulovio „glavu i rep“ od prelaska s Upton Parka na London Stadium, dok iste stvari ove sezone muče Tottenham, koji su od privremene seobe na Wembley u šest kola već prosuli više domaćih bodova nego čitave prošle sezone.

> ODIGRAJ SUPER PONUDU WEST HAM - TOTTENHAM 1(6,20), X(4,00), 2(1,70)

West Ham se nakon groznog starta i tri uzastopna poraza konsolidirao pobjedom nad Huddersfieldom i remijem na zahtjevnom gostovanju kod West Bromwicha, no ovo je prvi pravi test za Bilića nakon prvog kola i neslavnog poraza od Manchester Uniteda (0:4). Nije lako imati omču na vrata i igrati protiv Tottenhama, pogotovo ovog koji nužno traži pobjedu kako ne bi izgubio korak s vrhom ljestvice.

West Hamu nedostaju Collins i Lanzini, dok je nastup Obianga pod upitnikom, a Tottenham putuje preko Londona bez Lamele, ali još bitnije Rosea i Wanyame. I bez njih, očekivano je da će Tottenham proći London Stadium bez poraza, a izgledno i s pobjedom.

Je li se Huddersfieldov balon od sapunice ispuhao? Blesavo je to govoriti za nenadanog prvoligaša, kojem je i plasman u Premiership ispala (ne)očekivana premija. Tek jedan poraz u šest susreta čudesan je učinak za momčad Davida Wagnera na početku sezone, koji ih drži na sjajnom šestom mjestu.

> BURNLEY - HUDDERSFIELD 1(2,30), X(3,10), 2(3,35)

Sada ih čeka izrazito teško gostovanje na Turf Mooru kod Burnleyja, koji je tradicionalno težak za srušiti kod kuće. Brzi, tranzicijski nogomet Huddersfielda protiv strpljivog, tvrdog Burnleyja? Ništa nije isključeno, ali u ogledu između konzervativnog domaćina i neiskusnog gosta ne treba očekivati mnogo golova.

S obzirom na ulaganja čudno je da o ogledu Evertona i Bournemoutha govorimo kao o ogledu za bijeg s dna ljestvice. Everton na 18. i Bournemouth na predzadnjem mjestu ljestvice nisu uobičajen prizor, no u to su se doveli nakon serije poraza. Everton ih ima tri u zadnja tri kola, Bournemouth četiri koja su presjekli pobjedom nad Brightonom prošlo kolo.

> EVERTON - BOURNEMOUTH 1(1,85), X(3,50), 2(4,40)

Koeman mora pod svaku cijenu svladati Howea i pokazati da je sposoban prebroditi tešku krizu rezultata na startu sezone. Novih ozljeda nemaju, kao ni Bournemouth, kojem nedostaje tek Wilson, stoga bi sve osim pobjede Toffeesa bio pravi znak za crvenu uzbunu na Goodisonu.

Ako je kod Evertona uzbuna na pragu najviše razine, onda što reći za Palace? Pet utakmica, pet poraza bez postignutog gola, a sada ih tek čeka ono najgore. U naredna tri kola čekaju ih gostovanja kod oba kluba iz Manchestera, a onda i Chelsea kod kuće.

> MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 1(1,15), X(8,50), 2(15,0)

Scenarij iz noćne more kreće danas, kada gostuju kod Guardiolinog Cityja koji je izgleda dobio svoje jasne konture i poprilično furiozno krenuo u sezonu. Tri pobjede u nizu, od čega su u posljednje dvije zabili ukupno 11 golova Liverpoolu i Watfordu? Hodgson vjerojatno žali što De Boer posao nije izgubio sa kojim tjednom zakašnjenja…

United također galopira suvereno na vrhu ljestvice, a danas traže vezanu pobjedu nakon demoliranja Evertona u susretu kod Southamptona.

> ODIGRAJ SUPER PONUDU U GERMANIA SPORT KLADIONICI: SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED 1(6,20), X(4,00), 2(1,70)

Domaćini pod novim trenerom Pellegrinijem su u startu zauzeli svoje uobičajeno mjesto u samoj sredini ljestvice; pozicija koju se nadaju održati kao nekakav realan domet ove sezone. Remi kod Stokea na prošlom gostovanju trebalo bi biti upozorenje Mourinhu, koji vjerojatno neće dozvoliti opuštanje na St. Mary'su.

Aktualni prvak Chelsea mora na noge Stokeu, i to bez Davida Luiza koji je pocrvenio u onom mršavom remiju protiv Arsenala prošlo kolo. Pod upitnikom je i nastup Pedra, dok je Stoke pokazao kako će i ove sezone biti neugodan domaćin čak i za pretendente na naslov prvaka, otkinuvši dva Unitedu, a sva tri Arsenalu u prvih pet kola.

> STOKE - CHELSEA 1(5,50), X(3,80), 2(1,65)

Hughesova momčad bi mogla kapitalizirati pomalo labilnu situaciju kod Conteove ekipe i prekinuti niz od dvije uzastopne lanjske pobjede Bluesa protiv njih. Remi ne treba isključiti, ali se može za promjenu očekivati golova.

Danas nas čeka ogled Swanseaja i Watforda, gdje gosti stižu u Wales grubo prizemljeni nakon teškog poraza od Cityja prošlo kolo (0:6). Swansea zvučnim pojačanjima unatoč ima na kontu tek pet bodova iz pet susreta, od čega su tri inkasirali pobjedom nad katastrofalnim Palaceom.

> SWANSEA - WATFORD 1(2,40), X(3,25), 2(3,05)

Čini se kao da Clementova redizajnirana ekipa treba tek kliknuti, što bi Watford mogao iskoristiti da se oporavi od domaće katastrofe u prošlom kolu. Remi ne bi bio neočekivan ishod u ovom susretu, a ako uzmemo u obzir i povijest ova dva međusobna protivnika, gdje u posljednjih pet utakmica palo tek pet golova, onda i margina od manje golova definitivno ulazi u kombinaciju.

Na kraju imamo i reprizu ovotjednog Liga-kup susreta između Leicestera i Liverpoola. Jurgen Klopp bio je jako frustriran učinkom svoje momčadi – odnosno, manjkom istog – koji je rezultirao glatkim porazom od 2:0 i eliminacijom iz tog natjecanja.

> LEICESTER - LIVERPOOL 1(4,10), X(3,50), 2(1,90)

Prvenstvo je ipak nešto sasvim drugo, sa sasvim drugom razinom motivacije, a zbijanje redova upravo je nužno Redsima. Nakon katastrofe protiv Cityja (poraz 5:0) stigao je i mršavi domaći remi protiv Burnleyja, što ih već u startu odbacuje od vodećeg dvojca sa pet bodova zaostatka. Ako pogledamo gol-razliku oba kluba i uzmemo u obzir njihove defanzivne fragilnosti, realno je da ćemo tražiti opciju više golova i očekivati napeti susret koji nekako više miriše da bi trebao otići na stranu Liverpoola.

Premiership, 6. kolo, raspored:

13:30 West Ham – Tottenham

16:00 Burnley – Huddersfield

16:00 Everton – Bournemouth

16:00 Manchester City – Crystal Palace

16:00 Southampton – Manchester United

16:00 Stoke – Chelsea

16:00 Swansea – Watford

18:30 Leicester - Liverpool

(Foto: Action Images/screenshot sofascore.com)

*** Tečajevi su bili aktualni u vrijeme pisanja ovog teksta i skloni su promjenama. Aktualne tečajeve možete pronaći OVDJE.

 


Ostale Vijesti