Germanijak
Germanijak

Reportaža iz Šibenika: Prekrasan dan u Krešimirovom gradu, navijači Dinama preplavili rivu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 18:09

Dinamovi navijači još od prijepodneva počeli su dolaziti u Šibenik

Iz Šibenika: Niko Rukavina

Nakon Poljuda, Rujevice, Kušek Apaša, Velike Gorice i Kranjčevićeve, Dinamovi navijači ispunit će i šibenski Šubićevac. To je bilo jasno već od prijepodnevnih sati, kada su prvi navijači Plavih počeli stizati u Krešimirov grad. Većina njih je okupirala kafiće na suncem okupanjoj šibenskoj rivi, a manjina se zaputila u haldovinu kamenih uličica staroga grada u neki od lokalnih restorana. Na ulicama Šibenika policije praktički da i nije bilo. Tek pokoji uniformirani par patrolirao je šibenskim ulicama i bacio pokoji 'štos' na račun Dinamovih navijača u klupskim obilježjima.

Zaista, vrijeme za današnju utakmicu je bilo idealno. Neki su komentirali i prevriće za ovo doba godine. Jer, ipak je 'tek' sredina svibnja. Kraj je prvenstva, a ne sredina srpnja kada kreće nova sezona HNL-a. Prvi put u ovoj sezoni Dinamo je u Šibeniku gostovao u studenom. Tada je bilo iznimno hladno, padala je kiša. Iz te perspektive, 'jadikovke' da je danas prevruće djeluju pomalo smiješno....

Sa svim navijačima Dinama s kojima smo putem pričali, uvjereni su u rutinsku pobjedu plavih trupa. "Samo da ne čekaju, trebamo odmah krenuti po gol, do poluvremena voditi barem 2:0", gotovo pa plebiscitarno tvrde dinamovci. Dojam je da su svi stigli u Šibenik na proslavu titule, ne i na nekakvu neizvjesnu utakmicu koja Dinamu tek treba donijeti naslov.

Cafferteria Giro Espresso nalazi se na križanje Zagrebačke ulice i Ulice Božidara Petranovića, odmah ispod prozora u kojem je živjela legenda Dinama rodom iz Šibenika, Dražan Jerković. Giro je na glasu kao kafić 'Dinamovaca' kojeg drži ljubitelj plave boje iz Šibenika, Zlatko Vukičević. U njemu smo sreli Milana Jakšića Bimbu, bivšeg tajnika KK Šibenke, koji je odradio ključni posao u prelasku Dražena Petrovića iz Šibenke u Cibonu. Popularni Bimbo je, pohvalio nam se, član Dinama još od pedesetih godina prošlog stoljeća. Danas, će, dakako, pohoditi Šubićevac, siguran u Dinamovu pobjedu i osvajanje 33. naslova prvaka države.

Tribine Šubićevca bile su jako dobro popunjene još sat vremena prije početka samog dvoboja, no o atmosferi s tribina pročitajte u reportaži nakon utakmice.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoNK ŠibenikPrva HNL

Ostale Vijesti