Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Rendulić: “Rasterećeno na Legiju, ali ne i opušteno”; Ćuže: “I nas će se nešto pitati, poglavito jer igramo pred našim navijačima”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.10.23. | 14:52

Krunoslav Rendulić i Mario Ćuže podijelili su mišljenja o novoj europskoj utakmici Zrinjskog u Konferencijskoj ligi, srazu s poljskom Legijom

Još jedan hrvatski klub u četvrtak igra utakmicu Konferencijske lige, ali kao predstavnik Bosne i Hercegovine, Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara protiv varšavske Legije, u 3. Kolu skupine E od 21 sat (Arenasport) na stadionu pod Bijelim brijegom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad je kolovoški ždrijeb stavio Plemiće u skupnu E nitko ni u najluđim snovima nije pomišljao da će Zrinjski nakon dva kola biti prvi na ljestvici. Ipak, situacija u ovoj skupini je specifična, svi imaju po tri boda i to omogućava Mostarcima da rasterećeni dočekaju Legiju iz Varšave.

"Nestvarno je da smo nakon dva kola prvi na ljestvici, ali to je činjenično stanje. Istina je da Legia nije u bajnoj rezultatskoj poziciji, ali tko god je gledao ove njihove poraze mogao je vidjeti da je moglo otići i na drugu stranu", rekao je uoči Legije trener prvaka BiH Krunoslav Rendulić te dodao:

"Očekujem da pružimo kvalitetnu igru, a naš cilj je pobjeda protiv bilo koga da igramo. Dobro je da možemo psihološki rasterećeno odigrati, ali ne bez ambicija, jer ako dobijemo, a nadam se da hoćemo, možemo potpuno zakomplicirati skupinu", istaknuo je trener Zrinjskog.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Rendulić je dodao da Andrija Balić zbog viroze neće konkurirati za momčad, a Mario Tičinović ima problema s leđima, no sve je bolje i moguće da će biti spreman. Za suprotstaviti se Legiji trebat će mu sve raspoložive snage.

"Momčad koja dobije Aston Villu ima ogromnu kvalitetu. Ove zadnje četiri utakmice nisu bili u najboljem stanju, ali svaka momčad ima uspone i padove. Ta njihova loša serija ne mijenja moje mišljenje o Legiji".

Zrinjski Legiju dočekuje nakon uvjerljive 3-0 pobjede u gradskom derbiju s Veležom i 0-0 u derbiju kola s Borcem, ali sve to Rendulić je morao arhivirati.

"Kada igrate na dva fronta kao mi, uskoro i na tri, nemate puno vremena za analizu. Bitno je da nema ozljeda, da imamo širok roster i da su svi na dispoziciji. Ovakve utakmice su nagrada za igrače i u njima treba uživati, ali ne opušteno nego dati sve od sebe", zaključio je Krunoslav Rendulić.

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Mario Ćuže istaknuo je da je Legia odlična momčad, ali da je ni u kom sučaju nije nepobjediva.

"Čeka nas teška utakmica protiv odlične momčadi, ali i nas će se nešto pitati, pogotovo jer igramo pred našim navijačima. Dokazali smo dosad da se možemo nositi s takvim sastavima i idemo na pobjedu", rekao je Ćuže te dodao:

"Analizirali smo ih, vidjeli smo da imaju jako kvalitetne pojedince, ali isto tako i mana koje možemo iskoristiti". (ri)



Tagovi

ZrinjskiLegiaKonferencijska ligaKrunoslav RendulićMario Ćuže

Ostale Vijesti