Zeljko Hladika / Pixsell
Zeljko Hladika / Pixsell

Rendulić na predstavljanju u bivšem Sopićevom klubu poručio: "Imamo velike ciljeve, obećajem borben pristup"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 16:05

Klub je to u kojem se Željko Sopić nije proslavio te je ostvario samo tri pobjede u 11 utakmica

Krunoslav Rendulić 18. studenog sporazumno je raskinuo suradnju s mostarskim Zrinjskim, iako je klub odveo do najvećeg uspjeha u zadnjih 30 godina - igranja grupne faze nekog od europskih kupova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plasirali su se u skupine Konferencijske lige, igrali sjajno, ali istovremeno je patilo prvenstvo te je Zrinjski zabilježio nekoliko slabijih rezultata. Hrvatski stručnjak je Zrinjski vodio u 47 utakmica i ostvario je učinak od 31 pobjede, pet neriješenih rezultata i 11 poraza.

"Otkaz mi se spremao dva mjeseca kad smo izgubili od Posušja. Tada se dalo naslutiti u kojem smjeru idu stvari. Ako mediji počnu pisati o tome da ste blizu otkaza, a klub ne stane iza vas jasnim i glasnim priopćenjem, onda je jasno kuda taj vjetar puše", kazao je Rendulić nekoliko dana nakon napuštanja Mostara.

Bez angažmana je bio do prekjučer, kada je preuzeo klupu azerbajdžanskog Sabaha. Radi se o šestoplasiranom klubu tamošnjeg prvenstva, ali samo tri boda udaljenom od 2. mjesta. Rendulić je predstavljen u kratkom intervjuu kojeg je klub objavio na društvenim mrežama.

"Moji igrači moraju biti borbeni i srčani, ali trebaju imati i kvalitetu. Obećajem da ćemo biti borbeni na terenu i da ćemo pokazati strast prema igri", rekao je Rendulić, a potom se osvrnuo i na planove za ostatak sezone:

"Imamo velike ciljeve, inače nećemo ništa ostvariti. Naš cilj za ostatak sezone je osvojiti drugo mjesto u prvenstvu, imamo dosta kvaliteta za to."

Inače, Sabah je prošlu sezonu završio na 2. mjestu, igrao je prvi puta u klupskoj povijesti u Europi. U 2. pretkolu Konferencijske lige s ukupnih 4-1 izbacili su latvijski RFS, da bi u 3. pretkolu ispali od beogradskog Partizana tek nakon raspucavanja s 11 metara. Najpoznatije ime u momčadi je 32-godišnji Alžirac Ishak Belfodil, bivši igrač Lyona, Bologne, Intera, Parme, Werdera, Standard Liegea, Hoffenheima i drugih klubova, koji su za Belfodila tijekom njegove karijere isplatili ukupno 22.5 milijuna eura na ime odšteta.

Za kraj, dodajmo i da Rendulić nije prvi Hrvat koji sjedi na njihovoj trenerskoj klupi. Naime, u sezoni 2019/20, vodio ih je Željko Sopić. No, Zagrepčanin se nije proslavio u Azerbajdžanu te je u 11 utakmica ostvario mršav učinak od tri pobjede, dva remija i šest poraza. Iako je u studenom 2019., kada je dolazio na obalu Kaspijskog jezera, potpisao ugovor na godinu i pol, Sopić je Azerbajdžan napustio već u ljeto 2020. te je bio bez angažmana sve do preuzimanja Gorice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Krunoslav RendulićŽeljko SopićFC SabahAzerbajdžan

Ostale Vijesti