Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Rendulić i Mitrović uoči Poljuda: "Hajduk će imati poguranac punog stadiona, ali to mu može biti dvosjekli mač"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 12:02

Gorica na poufinalni sraz Kupa dolazi sa šest prvenstevnih poraza zaredom, među kojima je 0:4 protiv Bijelih u Velikoj Gorici

Nogometaše Gorice čeka još gostovanje, ovog puta u Kupu. Momčad Krunoslava Rendulića će prolaz u finale Hrvatskog nogometnog kupa tražiti na Poljudu protiv Hajduka. Utakmica se igra u srijedu u 17.30 sati uz izravni prijenos na HNTV-u.

Podsjećamo, Turpoljci su se u polufinale plasirali pobjedom protiv Istre 1961 nakon jedanaesteraca 6:4 (2:2). U 1/8 finala nadvisili su Mladost iz Ždralova 2:0, a u 1/16 finala Nehaj u Senju 7:3.

“Ne treba bježati od činjenice da je Hajduk favorit. Nama je to utakmica sezone, možemo do prvog i povijesnog ulaska u finale. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi domaćina”, kaže Rendulić.

Što se stanja u momčadi tiče, dobra je vijest za Velikogoričane da nema ozljeda, osim što loža još malo muči Stojanovskog. Loša je vijest što šest prvenstvenih poraza zaredom ima Gorica; Šibenik u zadnjem kolu jeseni, pa na proljeće Istra 1961, Hajduk, Dinamo, Slaven Belupo i Lokomotiva.

“Ne može atmosfera biti idelana kad rezultatski dobro ne stojimo, ali nije ni lose. Jednostavno, pokušat ćemo sve da ozračje nakon srijede bude izuzetno dobro”.

Rendulić kao bivši igrač Hajduka zna što Bijelima, ali i suparnicima, znači puni Poljud.

“Psihološka priprema je izuzetno bitna. Hajduk će imati poguranac punog stadiona, to je jasno. No, koliko god je to za njih prednost, može biti i dvosjekli mač, ukoliko stvari ne krenu kako treba to postaje kontraproduktivno za njih. Nadam se da ćemo uspjeti zabiti gol na vrijeme, da ćemo dobro parirati i da ćemo pustiti publiku da bude kontra njih”.

(1.25) Hajduk (5.80) Gorica (12.0)

Koliko pouka može izvući Gorica iz nedavnog ligaškog nadmetanja (poraz 0:4).

“Ma dobro, jasno je da Hajduk ima kvalitetu, ali imamo je i mi. Jednostavno, idemo se nadigravati u Split, idemo po prolaz I samo nas tozanima. Naravno, uz dužan I potreban respect Hajduku. No, naglašavam da se ne trebamo ničega plašiti I pokušat ćemo napraviti sve za pobjedu”, poručio je Rendulić.

Igrač Josip Mitrović, napadač koji je silom prilika bočni (desni I lijevi), uoči polufinala kaže:

“Mislim da smo u dobrom stanju. Malo jesmo umorni nakon Lokomotive, no jako je dobra atmosfera, pozitivni smo, odlazimo u Split puni želje i volje. Pun stadion je i nama motivacija, a kako šef reče, može biti kontraproduktivno za njih. Ako ih uhvati nervoza, teško se izvuku kad im navijači krenu skandirati”, smatra 21-godišnji Đakovčanin.

Što se tiče pristupa nadmetanju Mitrović smatra da je ključno biti na 100 posto.

“Ma na 120 posto moramo biti, koncentracija top i borba na maksimumu da se možemo nadati dobrom rezultatu”, poručio je Mitrović.

Dodajmo da sudi Zdenko Lovrić iz Đakova, a VAR je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Hrvatski nogometni kup, polufinale

Srijeda, 2. ožujka

Hajduk – Gorica (17.30)

Srijeda, 9. ožujka

Rijeka – Osijek (18.00)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK GoricaKrunoslav RendulićJosip MitrovićNK Hajduk SplitHajdukHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti