REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Redsi uzeli puni plijen na Anfieldu protiv nepreciznog West Hama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 20:36

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić igrao je do 61. minute za poraženi sastav

Bilo je poprilično zabavno gledati što su sve nogometaši West Hama promašivali u 1:0 pobjedi Liverpoola na Anfieldu. Daleko od toga da igrači Redsa nisu imali inicijativu na terenu, većinski posjed i općenito više od igre, ali igrači Davida Moyesa su itekako mogli zagorčati život izabranicima Jürgena Kloppa.

Domaćin je ipak prvi složio najkonkretniju priliku i iz nje je stigao pogodak Sadija Manea u 27. minuti i to na asistenciju Trenta Alexandera-Arnolda. Arnold je primio jednu loptu na prsa pa uputio naoko mekanu loptu u srce 16-erca, a nepažnju braniča West Hama iskoristio je Mane i zabio za 1:0.Maneov pogodak pogledajte OVDJE

Inače, to je bila ukupno 11. asistencija Alexandrea-Arnolda u Premierligi kojom se izdvojio na listi najboljih dodavača lige. Zanimljivo je kako su drugi i treći na toj listi također igrači Liverpoola Mohamed Salah (10) i Andrew Robertson (devet). U ovoj je pak sezoni na već 16 asistencija u svim natjecanjima.

Nastavile su Kloppove trupe pritiskati Čekićare i u 38. minuti su bile blizu povećanja vodstva. Fabinho je odigrao zgodno dodavanje na Salaha, koji je produžio do Luisa Diaza. Kolumbijac je zapucao prema vratima, lopta je već prošla vratara Fabianskog, ali je Cresswell sjajnom reakcijom očistio čisti pogodak s gol-crte. Već dvije minute kasnije uzvratio je West Ham na sličan način. Pablo Fornals je izbjegao zaleđe i dotrčao s loptom u situaciju jedan na jedan s vratarom Alissonom, ali je njegov mlaki pokušaj loba prije ulaska u mrežu počistio jučer sjajni Alexander-Arnold. U nastavku je i Nikola Vlašić (igrao do 61. minute) oprobao udarac, no i to je spriječio bek Liverpoola.

Liverpool je zasluženo vodio na poluvremenu, napad je djelovao brzo i fluidno, a gostujuća obrana se teško nosila s napadačkim setovima domaćina. Nije sve ipak bilo toliko beznadno za londonski sastav, Fornalsova prilika je primjerice pokazala da Liverpool svojom igrom ostavlja puno prostora iza svojih leđa. To je do izražaja došlo u drugom dijelu.

U nekoliko je situacija West Ham mogao do pogotka baš iz kontranapada. Antonio je upropastio jednu, ali promašaj Manuela Lanzinija će posebno ostati u sjećanju. West Ham je probio desnu stranu i Soucek je ubacio loptu u kazneni prostor na Lanzinija. Argentinac je imao sjajan prvi dodir kojim je izbjegao blok Alexandera-Arnolda i poslao ga na travnjak. No onda je drugim potezom, kada je tek trebalo ubaciti loptu u mrežu, prebacio cijela vrata iz neposredne blizine.

Lanzinijev promašaj pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice su i jedna i druga momčad mogle do gola, ali rezultat se nije promijenio. Kada se sve uzme u obzir, Redsi mogu biti zadovoljni konačnim ishodom.

Premier League, 28. kolo

Subota, 5. ožujka

Leicester City – Leeds United 1:0

Aston Villa – Southampton 4:0

Burnley – Chelsea 0:4

Newcastle – Brighton 2:1

Norwich – Brentford 1:3

Wolverhampton – Crystal Palace 0:2

Liverpool – West Ham United 1:0

Nedjelja, 6. ožujka

Watford – Arsenal (15.00)

Manchester City – Manchester United (17.30)

Ponedjeljak, 7. ožujka

Tottenham – Everton (21.00)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Premier ligaLiverpoolWest HamNikola VlašićSadio ManeMohamed Salah

Ostale Vijesti