Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Redsi pronašli zamjenu za Manea - urugvajsko 'otkriće' koji ih je izluđivao u Ligi prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 08:20

Problem bi mogla biti odšteta koju njegov trenutni poslodavac traži.

Prema pisanju The Athletica, Liverpool i 22-godišnji urugvajski napadač Darwin Nunez dogovorili su se oko uvjeta koje bi mladi napadač trebao dobiti ukoliko Benfica pristane na Liverpoolovu odštetnu ponudu. Koja bi, doduše, mogla predstavljati problem. Benfica za svojeh talenta traži oko 100 milijuna eura. Liverpool taj novac ima, ali poznato je da se uprava Redsa nikada nije razbacivala s njime. Prema pisanju inozemnih medija, vjeruje se da bi Benfica pristala na odštetu od 80 milijuna eura, uz bonuse u iznosu od 20 milijuna.

Podsjetimo, Liverpool traži zamjenu za Sadia Manea koji ovog ljeta napišta klub, vjerojatno u Bayern iako je Liverpool nedavno odbio drugu ponudu Bavaraca u iznosu od oko 40 milijuna eura.

No, Senegalac će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Anfield, a Liverpool bi ga više od svega volio zamijeniti s mladim Nunezom kojeg su tražili i Real Madrid, Manchhester United, Chelsea...

Urugvajac je u prošloj sezoni zabio 34 pogotka u 41 nastup za Benficu, može pokriti više napadačkih pozicija, a posebno je impresivan u utakmicama četvrtfinala Lige prvaka kada je Liverpoolu zabio dva gola, a da je bio precizniji, mogao je još najmanje toliko. Darwin Nunez 'izluđivao' je obranu Redsa u tim dvobojima, a poznata je ona teza da je one koje ne možeš ukrotiti najbolje dovesti u vlastite redove.

"Izgleda, a i igra jako dobro. Znao sam za njega i ranije, a sada sam se uvjerio koliko se dobro nosi s Ibrahimom Konateom. Fizički je jak, brz, a i relativno miran u završnici. Ako ostane zdrav, pred njime će biti velika karijera", rekao je tada Jurgen Klopp.

Benfica je kupila Nuneza prije dvije godine za 24 milijuna eura iz španjolske Almerije koja će dobiti 20 posto od transfera ako Urugvajac napusti klub.


Tagovi

BenficaLiverpoolDarwin Nunez

Ostale Vijesti