SUSANA VERA/Action images
SUSANA VERA/Action images

Redsi nisu uspjeli osvetiti poraz iz finala prije tri godine, Vinicius se poigravao s njihovom obranom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.04.21. | 22:39

Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac, što mu se nije dogodilo od 2014. godine. Već tada je gubio 2:0 i s tim rezultatom mogao je biti sretan, kao što u konačnici može biti zadovoljan i s porazom od 3:1.

Tri godine nakon što su odmjerili snage u finalu Lige prvaka, Real Madrid i Liverpool sastali su se večeras u četvrtfinalu istog natjecanja. Redsi su tražili osvetu za jedan od bolnijih poraza u novijoj povijesti kluba (u finalu igranom u Kijevu bilo 3:1), no bili su nadomak nove katastrofe, pogotovo nakon prvih 45 minuta.

Naime, Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac, što mu se nije dogodilo od 2014. godine. Već tada je gubio 2:0 i s tim rezultatom mogao je biti sretan, kao što u konačnici može biti zadovoljan i s porazom od 3:1.

I Zidane i Kloop u utakmicu su ušli s velikim problemima u obrani, jer domaći strateg nije mogao računati na Ramosa i Varanea, dok je gostujući već dulje vrijeme bez van Dijka, Matipa i Gomeza. Philips i Kabak zauzeli su središnje obrambene pozicije Liverpoola i nogometaši Real Madrida to su koristili na najbolji mogući način.

Dominirali su od prve minute, a posebno je raspoložen bio Junior Vinicius, koji se našao u gotovo svakoj završnici Reala. Prvu konkretnu priliku domaćina vidjeli smo u 13. minuti kada je Mendy prošao po lijevoj strani, ubacio na glavu Vinicijusa, no lopta je otišla malo pored lijeve vratnice Alissona.

Međutim, u 27. minuti isti igrač nije pogriješio. Velike zasluge za pogodak idu Kroosu, koji je sjajnom loptom iz svoje polovice odigrao Vinicijusa, ovaj se sjurio pored nemoćnog Kabaka i zabio za vodstvo Real Madrida.

Sjajnu asistenciju i lijepi pogodak možete pogledati OVDJE.

Šest minuta nakon toga isti je igrač mogao povećati vodstvo domaćina, no njegov promašaj ispravio je Asensio u 36. minuti, kada je na semaforu pisalo 2:0. Ponovno je Kroos bio pokretač akcije, no ovaj put domaćini su mogli čestitati desnom beku Liverpoola Alexanderu-Arnodlu, koji je loptu glavom, umjesto Alissonu, proslijedio ravno na nogu Marcu Asensiju. Ovaj je prebacio vratara i zakucao za 2:0.

Drugi pogodak Real Madrida pogledajte OVDJE.

Do kraja prvog dijela utakmice domaćini su mogli do još jednog pogotka, nakon pogreške Kabaka, no Alisson je spasio stvar i sačuvao kakvu takvu nadu Liverpoolu pred nastavak susreta. Kao što smo napisali, gosti su u tom prvom periodu igre ostali bez udarca prema vratima domaćina, koji su, pak, imali čak devet šutova, od toga četiri u okvir Alissona.

No, tek što je krenulo drugo poluvrijeme Liverpool se vratio u igru. Kloopova jezikova juha urodila je plodom u 51. minuti, kada je Jota pucao, lopta se sretno odbila do Salaha, a Egipčanin nije imao težak posao s pet-šest metara, iako je Courtois bio blizu obrane.

Pogodak Liverpoola pogledajte OVDJE.

Međutim, 15-ak minuta kasnije Real je vratio dva gola prednosti. Modrić je s loptom ušao u gostujući šesnaesterac, odigrao Vinicijusa, a ovaj od prve opalio i zabio pored nemoćnog Alissona. Drugi je to pogodak 20-godišnjeg Brazilca, za kojeg gosti jednostavno nisu imali lijek.

Treći pogodak Reala Madrida pogledajte OVDJE.

Do kraja susreta Liverpool je svim silama krenuo prema naprijed, no organiziranu obranu Madrižana više nije uspio probiti. Pred uzvrat ih čeka težak posao, ali ne i nemoguć, u što smo se mogli uvjeriti i prethodnih godina, kada su stizani i veći minusi. Ne sumnjamo da će Redsi svim silama krenuti u uzvratu, jer ne smijemo zaboraviti da u Premier ligi kaskaju za rivalima i da im je novi plasman u Ligu prvaka iz kola u kolo sve dalje.

Za kraj jedna zanimljivost, Kloop je pobijedio u posljednjih pet četvrtfinala koje je igrao u sklopu Lige prvaka i vidjet ćemo hoće li ovdje njegova serija zaustaviti ili će nastaviti ovaj sjajan niz. Uzvrat se igra već iduće srijede.



Tagovi

Real MadridLiverpoolLiga prvakaVinicius JuniorMarco AsensioMohamed Salah

Ostale Vijesti