Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Redsi dogovorili najskuplji transfer u povijesti Premier lige: Veznjak Brightona stiže za 128 mil. eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 09:09

Brighton je u četvrtak održao dražbu do ponoći, javlja Athletic, a Liverpool je ponudio najviše

Liverpool je postigao dogovor s Brighton and Hove Albionom o potpisivanju Moisesa Caiceda za rekordnih britanskih 111 milijuna funti, odnosno, 140 milijuna dolara ili, da bude u našoj valuti - 128 milijuna eura, potvdđuje BBC.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brighton je u četvrtak održao dražbu do ponoći, javlja Athletic, a Liverpool je ponudio najviše.

Caicedo i Liverpool tek trebaju dogovoriti osobne uvjete, no očekuje se da će to biti formalnost, a liječnički pregled planiran je za petak. Chelsea se dugo smatrao glavnim kandidatom za Caicedo, ali Liverpool je ostao u raspravama. Ovaj bi ugovor srušio klupski rekord u transferu, koji iznosi 75 milijuna funti za Virgila van Dijka. Liverpool treba novog defenzivnog veznog nakon što je Fabinho otišao u Al Ittihad.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Caicedo će također postati najskuplje plaćeni igrač u povijesti Premier lige, s obzirom na to da će Liverpool srušiti rekord Chelseaja prošle sezone za Enza Fernandeza, kada je Benfici platio 121 milijun eura. Prema podacima specijaliziranog portala Transfermarkt, iza Caiseda i Fernandeza stoje transferi Jacka Grealisha u Manchester City (117.600.000 eura) i Declana Ricea u Arsenal ovog ljeta (116.600.000 eura), iako bi West Ham trebao zaraditi za engleskog veznjaka još 5.770.000 eura kao bonus, što će ga staviti ispred Grealisha i Fernandeza, ali će ostati iza Caiceda.

S druge strane, Chelseajeva ponuda za 21-godišnjaka bila je do 100 milijuna funti. Chelsea je pratio Caiceda cijelo ljeto nakon što su igrači poput Masona Mounta, Matea Kovačića, N'Golo Kantea i Rubena Loftus-Cheeka napustili klub, no Redsi su se uključili u zadnji tren i ponudili veći novac. Zainteresirani su i za Romea Laviu iz Southamptona, koji je također na radaru Liverpoola, te Tylera Adamsa iz Leeds Uniteda.

Brighton je već prodao Caicedovog veznog partnera Alexisa Mac Allistera u Liverpool, koji će se s njima natjecati u Europskoj ligi sljedeće sezone.

Počinju svoju sezonu u Premier ligi u subotu kod kuće protiv Luton Towna prije nego što Chelsea dočeka Liverpool u nedjelju. (eg)




Tagovi

BrightonLiverpoolLjetni prijelazni rok 2023Moises

Ostale Vijesti