Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Redizajn Bayerna: Mane mijenja Lewandowskog u vršku napada (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 17:29

Evo kako bi Bavarci mogli izgledati iduće sezone

Nakon kratkog, ali intenzivnog flerta, Sadio Mane nije mogao odoljeti zovu minhenskog Bayerna i odlučio je preseliti na njemačku adresu. I ako je vjerovati stručnjaku za transfere Fabriziju Romanu, posao je vrijedan pišljivih 32 milijuna eura. Iz perspektive Bayerna to je sjajan posao. Recimo, Transfermarkt 30-godišnjaka cijeni na 70 milijuna eura…

No i sam igrač je izrazio želju da se okuša u novoj sredini, pa ga ni nije imalo previše smisla zadržavati na Anfieldu. Nakon što su u protekloj sezoni ostali bez domaćeg prvenstva i Lige prvaka, Liverpool bi trebao proći blagi makeover ovog ljeta, no igrača kakav je Mane će biti teško nadomjestiti. Prvenstveno jer se senegalski napadač sjajno uklapao u viziju nogometa Jürgena Kloppa.

Mane je igrač koji ima velike mogućnosti ponavljanja i često je terorizirao protivnike kada bi se sjurio s lijevog krila, a bio je i poprilično efikasan. Tako je u prošloj sezoni zabio 23 pogodaka uz šet asistencija tijekom 51 utakmice u svim natjecanjima za Redse.

Ali ta je priča sada iza njega. A njegov dolazak znači i da su se u Bayernu pomirili s odlaskom Roberta Lewandowskog.

Iako mu to nije primarna pozicija, Mane može igrati i isturenu špicu, a očito je kako ga tamo vidi i trener Julian Nagelsmann. Mane je pokretan, može pritiskati protivničku zadnju liniju i dobar je s loptom u nogama, ali sasvim drugačiji profil napadača od Lewandowskog. Stoga će biti zanimljivo pratiti kako će se njegovi novu suigrači adaptirati na njega i na vjerojatno drugačiji stil igre.

Uzmemo li transfer Lewandowskog kao riješenu stvar, onda bi Mane trebao zauzeti poziciju centralnog napadača iduće sezone. Na desnom krilu bi zaigrao Kingsley Coman, dok bi po suprotnoj strani ordinirao Leroy Sane. Ulogu povučene špice pripala bi nepoderivom Thomasu Mülleru.

Spomenuta napadačka linija ovako na prvu djeluje poprilično dobro. Vidjet ćemo kako će to u praksi funkcionirati i hoće li se Bayern dodatno pojačati (ili oslabjeti) do finiša prijelaznog roka.

Potencijalna postava Bayerna s Maneom:



Tagovi

BayernSadio Mane

Ostale Vijesti