REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Red Bull s devet novih startera pobjednički kod Altacha, Šimić asistent, ozlijedila se dvojica igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 19:05

Između dviju utakmica s Dinamom Salzburg je osvojio tri prvenstvena boda, a trener Jaissle uspio je odmoriti dobar dio udarne momčadi, ali su Koita i Adamu morali prisilno napustiti teren

Samo su Danac Kjaergaard i vratar Köhn, od onih koji su istrčali u srijedu protiv Dinama u Ligi prvaka, bili u startnih 11 Red Bull Salzburga i na bundesligaškom gostovanju kod Altacha. Dakle, čak devetorica novih, među njima i Roko Šimić. I slavio je Red Bull 3:2. Jaka kiša padala je svih 90 minuta, više, naravno, smetala Red Bullu, posebno u prvom dijelu. Teško je momčad Mathiasa Jaisslea povezivala akcije, prilika u prvom dijelu praktički nije bilo, a Altach je bio vrlo blizu vodstva. Nuhiu se našao sam pred vratarom Köhnom, sjajni Salzburgov golman koji je neki dan zaustavio Josipa Drmića, odbio je taj udarac, ali je lopta svejedno išla prema mreži. No, odnekud se pojavio Piatkowski i u zadnji tren izbacio loptu s gol-crte. VAR je kratko provjeravao je li lopta prešla crtu, dijelom jest, ali, očito ne i čitavim obujmom. Bilo je tu i dosta sreće za 'Bikove'.

Slično je počeo i nastavak, nakon kornera je glavom s nekoliko metara pucao Nuhiu, a vratar Köhn opet bio u velikoj formi, još je jednom spasio goste. A onda u samo sedam minuta iz preokreta u preokret. Red Bull je poveo u 52. minuti golom Wöbera, asistencija se piše Roku Šimić. Primio je hrvatski U21 reprezentativac loptu u šesnaestercu, htio se namjestiti na udarac, pritom malo grunuo loptu. Na nju je natrčao Wöber i pogodio za vodstvo. Roko Šimić, inače, imao je jedan opasan pokušaj s 20-ak metara, pucao je preko gola, zaradio je i žuti karton. Već pet minuta nakon vodstva Tibidi je prošao kroz Red Bullovu obranu i pogodio suprotan kut, a već u 59. Red Bull je ponovno vodio. Strijelac je, nakon ubačaja s desne strane, bio Koita, koji se pritom i ozlijedio te je odmah napustio teren, umjesto njega je u 61. minuti ušao Luka Sučić. U istoj minuti ušao je u igru i Lawrence Agyekum, još jedan mladi (18), izdanak Salzburgove škole. U 72. minuti Red Bull je i povećao prednost, strijelac je bio spretni Adamu. No, i on se nešto kasnije ozlijedio u jednom duelu i morao je izići iz igre. Umjesto njega ušao je Benjamin Šeško. Dvije minute prije toga Nuhiu je iz trećeg pokušaja uspio svladati Köhna, smanjiti na 2:3 i učiniti završnici neizvjesnom. Međutim, nisu domaćini uspjeli izjednačiti, štoviše, pogotku su bliži bili 'Bikovi'. U sudačkoj nadoknadi Šeško je od centra išao sam na domaćeg vratara i pogodio vratnicu! Provjeravao VAR i je li bilo kaznenog udarca za Altach u zadnjim minutama, no, ništa od toga, Salzburg je uzeo tri boda.

Spomenimo i da je za Altach 69 minuta odigrao desni bek Jan Jurčec.

Salzburg je igrao u sastavu: Köhn - van der Brempt, Piatkowski, Bernardo, Wöber - Diarra, Gourna-Douath (od 61. Agyekum), Kjaergaard (od 46. Diambou), Koita (od 61. Sučić) - Adamu (od 81. Šeško), Šimić.





Tagovi

Red Bull SalzburgAustrijska BundesligaGNK DinamoLiga prvakaAltachRoko Šimić

Ostale Vijesti