REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Rebić junak Milana, Pašalić asistent u pobjedi Atalante (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 20:34

Odličan start Hrvata u Serie A

Krenula je Serie A, a odličan start imali su hrvatski nogometaši.

Da će Ante Rebić biti ključna karika ove sezone u Milanu vidjelo se još za vrijeme priprema kad mu je Stefano Pioli davao povjerenje u nizu utakmica. Trener Milana bio je svakako u pravu jer mu je Rebić vratio već u prvom kolu Serie A. Milan je slavio s 4:2 protiv Udinesea, a junak susreta bio je baš Rebić s dva gola (15', 68').

Gosti su došli do ranog vodstva. Zabio je nakon kornera u trećoj minuti Rodrigo Becao na ubačaj Deulofeua. No brzo je stigao odgovor Milana.

U kaznenom prostoru gostiju pao je Davide Calabria, a sudac je samo odmahnuo na prigovore igrača. Uključio se VAR i dao sugestiju glavnom sucu da promijeni odluku što je i napravio nakon provjere. Na bijelu točku loptu je stavio Theo Hernandez koji je zakucao za izjednačenje 1:1.

Furiozni povaratak se nastavio ubrzo preko Ante Rebića. Calabria je ranije izborio jedanaesterac, a Rebiću je asistirao za gol. Ubacio je u 15. minuti u kazneni prostor Udinesea gdje je loptu prihvatio Rebić i zakucao brzim udarcem za 2:1. Udinese je stigao do izjednačenja pred kraj poluvremena golom Masine za 2:2.

U drugom dijelu Milan je ubacio u brzinu više pa je za 3:2 odmah na početku zabio Diaz, a konačan rezultat na njegovu asistenciju postavio je Rebić u 68. minuti. Rebić je igrao do 72. minute kad ga je zamijenio Giroud. Filip Benković bio je u službenom zapisniku Udinesea, ali je odgledao susret s klupe.

U drugoj utakmici istog termina Serie A igrali su Sampdoria i Atalanta, a slavili su gosti s 2:0. Atlanata je povela u 26. minuti golom Toloija na asistenciju Marija Pašalića. Hrvatski veznjak igrao je do 84. minute kad ga je zamijenio Malinovsky. Ukrajinac je bio asistent u sudačkoj nadoknadi za Lookmana koji je postavio konačan rezultat na 0:2.

Serie A, 1. kolo:

Subota, 13. kolovoza

Milan – Udinese 4:2

Sampdoria – Atalanta 0:2

Lecce – Inter, 20.45

Monza – Torino, 20.45

Nedjelja, 14. kolovoza

Fiorentina – Cremonese, 18.30

Lazio – Bologna, 18.30

Salernitana – Roma, 20.45

Spezia – Empoli, 20.45

Ponedjeljak, 15. kolovoza

Verona – Napoli, 18.30

Juventus – Sassuolo, 20.45



Tagovi

Serie AAnte RebićMario Pašalić

Ostale Vijesti