REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Rebić i Mandžukić donijeli pobjedu Milanu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 14:20

Slavili su protiv Genoe Marka Pjace i Milana

Milan je na San Siru u 31. kolu Serie A slavio protiv Genoe s 2:1.

Milan je otvorio utakmicu bolje i preuzeo inicijativu čemu u prilog ide 63 posto posjeda u prvom dijelu i osam udaraca na gol od čega su dva bila u okvir.

Dobru igru okrunili su pogotkom u 13. minuti, a strijelac je bio hrvatski reprezentativac Ante Rebić. Slobodni udarac s desne strane na dvadesetak metara od gola izveo je Leao i pogodio u živi zid. Lopta se odbila do Rebića na rub kaznenog prostora koji je uputio projektil prema vratima Genoe i zabio fantastičan zgoditak za vodstvo Milana.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Imao je Milan joše nekoliko prilika koje nije realizirao, ali zato je na drugoj strani precizan bio Mattia Destro. U 37. minuti Zajc je izveo korner s desne strane, a u šesnaestercu je najviši u skoku bio Destro i zabio za izjednačenje na San Siru.

Pogodak pogledajte OVDJE.


Mogao je Milan vratiti vodstvo pred kraj poluvremena kada je Saelemaekers šutirao s ruba šesnaesterca, ali njegov pokušaj je završio koji centimetar pored desne stative pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Već na otvaranju drugog dijela Rebić je mogao ponovno zabiti. U 48. minuti Kalulu je probio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio na drugu stativu gdje se nalazio Rebić koji je neometan silovito prebacio vrata Genoe.

Ulaskom Marka Pjace u 57. minuti umjesto strijelca Destra momčad Genoe je postala nešto opasnija, ali Milan je svejedno vratio vodstvo u 68. minuti. Calhalnoglu je izveo korner s lijeve strane na Marija Mandžukića, koji je u igru ušao šest minuta prije, a u duelu s hrvatskim napadačem naviši je bio Gianluca Scamacca koji je poslao loptu u svoju mrežu za 2:1 Milana.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Rebić je kao najbolji pojedinac susreta namjestio u 82. minuti Calhanogluu loptu za udarac s ruba šesnaesterca, a Turčin je poslao projektil koji je dobrom intervencijom Perin zaustavio da ne bude 3:1 za Milan. Veliku priliku propuštaju gosti u 85. minuti. Čak tri puta su šutirali na vrata Milana gdje nije bilo Donnarumme koji je izletio na jedan centaršut, ali svaki udarac igrača Genoe je završio u igrače Milana koji su bili na gol crti.

Gosti su stisli Milan na kraju, ali nisu uspjeli ponovno doći do izjednačujućeg pogotka. Milan Badelj odigrao cijeli susret za Genou, dok je Pjaca ušao u 57. minuti. Za Milan je Rebić odigrao cijelu utakmicu, a Mandžukić je ušao u igru u 62. minuti.

Milan je ovom pobjedom upisao važne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Do ove utakmice bili su na tek bod razlike s Juventusom i na dva s Atalantom.



Tagovi

MilanMilan BadeljAnte RebićMario Mandžukić

Ostale Vijesti