Real već otpisao pojačanje od 60 milijuna eura, na zimu stiže hibrid Van Bastena i Ibrahimovića

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.10.19. | 16:03

Španjolski AS prenio je spektakularnu vijest o planovima Pereza i Zidanea za zimski prijelazni rok.

Naime, eminentni španjolski medij javio je kako dvojac Perez – Zidane na zimu planira dovesti Erlinga Halanda, nevjerojatno talentiranog Norvežanina koji ove sezone blista, kako u dresu Red Bull Salzburga, tako i u onom reprezentacije Norveške.

Haland je pravi, kako bi to rekli Englezi, „fox in the box“ te ima urođen osjećaj za prostor i pozicioniranje u suparničko 16-ercu. Momak impozantnih fizičkih predispozicija (194 centimetra, 87 kilograma) ove godine zabija kao na pokretnoj traci. Naime, do sada je ukupno u 18 navrata tresao suparničke mreže, a nastupio je u 12 utakmica. Brojke su to kakvih se ne bi posramili Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i ostali najbolji nogometaši svijeta.

Ovaj mladić zablistao je prije pet mjeseci u utakmici SP-a za U-20 kada je u jednoj utakmici zabio nevjerojatnih devet pogodaka, a te pogotke ste već mogli pogledati na Germanijaku:

Da nije riječ samo o nekome tko je dobar kada je kvaliteta suparnika nešto slabija dokazao je u prvom kolu ovogodišnje Lige prvaka. Njegov Red Bull Salzburg na domaćem je terenu ugostio belgijski Genk. Bila je to utakmica u kojoj su mogli uživati svi nogometni zaljubljenici diljem svijeta budući da smo vidjeli čak osam pogodaka, nekoliko vrhunskih mladih talenata i napadački nogomet obaju momčadi u kojoj je u konačnici domaći sastav slavio rezultatom 6:2. Bila je to jedna od najvećih (ako ne i najveća) pobjeda u povijesti kluba iz „tvđave od soli“(što je doslovan prijevod Salzburga), ali su ponovno svijetla pozornice bila usmjerena u jednog igrača, a njegovo ime je Erling Braut Haland.

Norvežanin je u tom susretu zabio tri pogotka te ponovno pokazao kako se pred njim nalazi svijetla budućnost. Zanimljivo, njegov talent je svojevremeno prepoznao i legendarni Ole Gunnar Solskjaer, sadašnji trener Manchester Uniteda koji je ovog mladića 2017. doveo u njegov tadašnji klub Molde za smiješnih 180 tisuća eura. Koliko bi novaca dao da ga sada ima u svojem kadru kada njegova dva najbolja napadača Rashord i Martial kombinirano imaju pet pogodaka i tri asistencije ne želimo ni pomišljati…

No, vratimo se mi Real Madridu.

Norveški mediji ne mogu se odlučiti na koga ovaj mladić više podsjeća – Van Bastena ili Ibrahimovića. Ipak, složit ćemo se, riječ je o nekome tko bi, ukoliko se njegova karijera nastavi razvijati u smjeru kakvom to svi očekuju, može jednoga dana postati netko tko će ravnopravno „ući u istu rečenicu“ sa dvojicom prethodno navedenih nogometnih velemajstora.

Iako se o karijeri ovog mladića brine njegova obitelj, AS navodi kako bi se u priču mogao uključiti i Mino Raiola, jedan od onih agenata koji bi uspio prodati i pijesak u Sahari.

Real je ovog ljeta doveo Jovića za velikih 60 milijuna eura. Srpski napadač prošle je godine pokazao kako je pred njim velika karijera, ali jednostavno mu život u Madridu još uvijek u potpunosti nije „legao“.

Svega jedan pogodak u 10 nastupa za kraljevski klub nešto je što je natjeralo čelnike jednog od najvećih svjetskih klubova da već sada krenu gledati što se nudi na tržnici.

Hoće li do ovog transfera uistinu doći vidjet ćemo tek za dva – tri mjeseca, ali nema nikakve sumnje da ukoliko Real ne reagira odmah, netko od ostalih velikana sigurno hoće, jer igrač kao što je mladi Haland ne viđa se često…

Izvorni članak španjolskog AS-a pročitajte OVDJE

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Reuters)


Tagovi

Zinedine ZidaneZimski prijelazni roktransferiRed Bull SalzburgReal MadridLuka JovićErling Braut HalandZlatan IbrahimovićMarco van Basten

Ostale Vijesti