Real puca od samopouzdanja, a Ancelotti otkriva kada će pitanje naslova biti riješeno

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.02.15. | 11:54

Real Madrid je sinoć povećao vodstvo pred drugoplasiranom Barcelonom u Primeri na četiri boda, a menadžer 'Kraljeva' Carlo Ancelotti je uvjeren kako će se pitanje osvajača naslova rješavati u završnici prvenstva.

Real je iskoristio Barcelonin subotnji domaći poraz od Malage i 2:0 pobjeda na gostovanju kod Elchea mu je nakon 24 kola donijela okruglih 60 bodova. Do kraja prvenstva je ostalo još 14 utakmica. Barca je na 56 i ima tri više od trećeplasiranog branitelja naslova, Atletico Madrida.

Među strijelce se sinoć ponovno upisala prva zvijezda 'kraljevskog kluba', Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je golgeterski post prekinuo još u srijedu, u susretu protiv Schalkea u Ligi prvaka. Ronaldo je tako potvrdio da je kratka stanka bez golova, iza njega. Ujedno je i Ancelottijeva momčad uspjela nanizati tri utakmice bez primljenog gola.

To je potvrda igramo dobro u obrani i da protivnicima nismo dopuštali mnogo šansi da ugroze naš gol“, rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare nakon utakmice i dodao kako su željeli iskoristiti kiks Barcelone od dan ranije.

Bila je to ključna utakmica za nas zbog toga što se dogodilo u subotu, kako bi mogli napraviti neku razliku između nas i Barcelone“, pojasnio je talijanski stručnjak, koji ipak poziva na oprez i spušta loptu na zemlju.

S ovakvim samopouzdanjem i stavom ćemo pobijediti u još mnogo utakmica. Imamo priliku za to, ali prvenstvo će biti odlučeno u završnim utakmicama i posljednjeg dana“, mišljenja je Ancelotti.

Iznenadio ga je, kaže, neočekivani poraz Barcelone od sedmoplasirane Malage, koja je prekinula sjajan niz od 11 uzastopnih pobjeda Katalonaca u svim natjecanjima.

Realu, koji je prošle sezone zauzeo treće mjesto u španjolskom prvenstvu, sada slijede dvije neugodne utakmice u Primeri. Domaća protiv Villarreala i gostujuća protiv Athletic Bilbaoa, prije nego odigraju uzvratni susret Lige prvaka protiv Schalkea.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Real MadridCarlo AncelottiPrimera

Ostale Vijesti