REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Real Madrid osvojio 35. titulu prvaka Španjolske, a Luka Modrić svoj 19. trofej s Kraljevskim klubom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 18:18

Barcelona je 26 puta bila prvak Španjolske, dok je treći na toj ljestvici madridski Atletico s 11 naslova. Luki Modriću neki ne računaju pod trofej klupsko SP 2014. na kojem zbog ozljede nije nastupio

Domaćom pobjedom od 4:0 protiv Espanyola, u ogledu 34. kola španjolske La Lige, nogometaši madridskog Reala su i matematički osigurali novi naslov prvaka, 35. u povijesti.

Iako su još ostala četiri kola do kraja, a neke momčadi moraju odraditi i pet utakmica, bodovna prednost Madriđana je pred svima nenadoknadiva. Inače, ilustracije radi, Barcelona je 26 puta bila prvak Španjolske, dok je treći na toj ljestvici madridski Atletico s 11 naslova.

Junak ove utakmice bio je Brazilac Rodrygo koji je u prvom poluvremenu dva puta lomio suparničku obranu i vratara za 2:0, dok je početkom nastavka Marco Asensio povećao na 3:0. Ni ova utakmica nije mogla proći bez gola Benzeme koji je u 81. minuti postavio konačnih 4:0. Rodrygov prvi pogodak pogledajte OVDJE. A drugi OVDJE.

Asensiov pogodak je ovdje:

Benzemin pogodak pogledajte ovdje:


Inače, ovakav scenarij je ujedno pogurnuo Brazilca Marcela na poziciju najtrofejnijeg igrača Reala u njegovoj povijesti. Ovaj naslov prvaka Marcelu je 24. trofej otkako je došao u Kraljevski klub. Iako je trener Carlo Ancelotti, koji je postao prvi trener s titulama prvaka u svim Ligama petice, najavio da će odmarati hrvatskog nogometaša Luku Modrića, zbog utakmice protiv Manchester Cityja koja slijedi, kapetan Vatrenih je igrao sat vremena, a za njega je ovo bio 19. trofej od dolaska u Real. Neki mu ne računaju pod trofej klupsko SP 2014. na kojem zbog ozljede nije nastupio, ali mi računamo, jer bio je član kluba, ključan za osvajanje La Decime, bez koje ne bi ni bilo nastupa na klupskom SP-u…


Madriđani se sada prebacuju na uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Dočekat će u srijedu Manchester City na svom stadionu, a podsjetimo kako je u spektakularnom prvom ogledu klub iz Manchestera slavio s 4:3 na Etihadu.

Inače, u prvom subotnjem susretu 34. kola nogometaši Alavesa osvojili vrlo vrijedna tri domaća boda pobjedom protiv Villarreala od 2:1. Alaves je napustio posljednje mjesto na ljestvici, ali je i dalje udaljen četiri boda do spasa, odnosno, do Mallorce i Cadiza. Villarreal je ostao sedmi.

 Kasnije navečer još se sastaju Valencia i Levante u gradskom derbiju te Athletic i Atletico u Bilbau.

U nedjelju igraju Elche - Osasuna, Granada - Celta, Rayo Vallecano - Real Sociedad i Barcelona - Mallorca, a u ponedjeljak Getafe i Betis. (Hina, G)

La Liga, 34. kolo

Petak, 29. travnja:

Sevilla – Cadiz 1:1

Subota, 30. travnja:

Alaves – Villarreal 2:1

Real Madrid – Espanyol 4:0

Valencia – Levante 18.30

Athletic – Atletico 21.00

Nedjelja, 1. svibnja:

Elche – Osasuna 14.00

Granada – Celta 16.15

Rayo Vallecano – Real Sociedad 18.30

Barcelona – Mallorca 21.00

Ponedjeljak, 2. svibnja

Getafe – Betis 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Real MadridLuka ModrićLa LigaPrimeiraEspanyolVillarrealAlaves

Ostale Vijesti