Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Real je već zaboravljen: City uvalio Newcastleu petardu i na najbolji način naplatio kiks Redsa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 19:16

Građani su u komotnoj situaciji tri kola prije kraja prvenstva

Jürgen Klopp je nakon remija s Tottenhamom istaknuo kako ne vjeruje da će Manchester Cityja do kraja utakmice kiksati. Liverpool je s tih 1:1 ostao na bodu zaostatka, ali i utakmicom manje od Građana. No, bez obzira na Kloppovo naricanje o tome da je naslov izgubljen, bilo je pitanje kako će se sastav Pepa Guardiole snaći nakon šokantnog ispadanja od madridskog Reala u polufinalu Lige prvaka. Odgovor smo dobili danas – psiha Građana je ostala netaknuta. Newcastle je na Etihad stigao u namjeri da zaskoči potencijalno ranjive igrače Manchestera, a na koncu se vraćaju kući s pet golova u mreži, bez ijednog zabijenog.

Već je po prvoj akciji na utakmici bilo jasno u kojem smjeu će ići utakmica. Čim su izveli centar, igrači Newcastlea su bili opkoljeni nabrijanim igračima Cityja, a Sterling je umalo ukrao loptu i sam istrčao pred vrata Dubravke.

Gaurdiolini izabranici su dominirali posjedom, stizali su u završnicu s velikim brojem igrača, da bi onda u 19. minuti stigli do zasluženog vodstva. Dugo su pleli akciju po lijevoj strani, Grealish i Gündogan su kombinirali, navukli igrače Newcastlea na jednu stranu, da bi zatim Nijemac poslao preciznu dugu loptu na Cancela koji glavom spušta za Sterlinga i vodstvo od 1:0 (VIDEO).

Nakon prvog gola su se domaći igrači dodatno opustili i prije poluvremena stigli do novog pogotka. U 38. minuti su izveli uigrani korner – De Bruyne je pronašao volej Gündogana na rubu 16-erca koji je jedva obranio Dubravka, a na njegov odbijanac je najbolje reagirao Laporte i iz drugog pokušaja zabio za 2:0 (VIDEO).

Na tri gola razlike podignuo je Rodri u 61. minuti. City je izveo još jednu uigranu kaciju iz kornera, De Bruyne se prihvatio izvođenja, a Rodri je natrčao na prvu stativu i pogodio u bliži kut za 3:0 Građana (VIDEO).

Za komotnu pobjedu zabio je Foden u 91. minuti. Grealish je probio lijevu stranu, ubacio za Zinchenka, Ukrajinac je iz prve dodao do Fodena, a Englez također iz prve zabija za 4:0 (VIDEO).

Konačnih 5:0 postavlja Sterling na samom kraju utakmice. Nova fina kombinacija Grealisha i Fodena, a koju pogotkom okrunjuje Sterling (VIDEO).

City se ovom pobjedom približio na tri koraka do osvajanja novog naslova. Sada im slijede dva gostovanja, protiv Wolverhamptona pa onda i najteži ispit u ova tri posljednja kola, u Londonu protiv West Hama. Aktualnu kampanju će završiti na Etihadu protiv Aston Ville.

Premier liga, 36. kolo

Subota, 7. svibnja

Brentford – Southampton 3:0

Burnley - Aston Villa 1:3

Chelsea – Wolves 2:2

Crystal Palace – Watford 1:0

Brighton - Manchester United 4:0

Liverpool – Tottenham 1:1

Nedjelja, 8.svibnja

Arsenal – Leeds 2:1

Leicester City – Everton 1:2

Norwich – West Ham 0:4

Manchester City – Newcastle 5:0



Tagovi

Premier ligaManchester CityNewcastlePep GuardiolaRaheem SterlingKevin De BruynePhil FodenRodri

Ostale Vijesti