Real dovodi napadača za kojeg imaju poseban popust

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 10:18

Sjajna taktika vidovitih Madriđana.

Mariano Diaz bivši je igrač Reala koji je Kraljevski klub napustio prošlog ljeta u potrazi za minutažom. Skrasio se u Lyonu i odigrao sezonu za pamćenje. U 45 utakmica zabio je 21 gol i dodao 7 asistencija i time privukao pozornost brojnih klubova. A sada bi mogao dobiti drugu šansu u Realu, iako se sve do jučer činilo da će karijeru nastaviti u Sevilli. Andalužani su bili na pragu dogovora sa Lyonom, ali bi sve moglo pasti u vodu u samom finišu prijelaznog roka, jer Real je bio oprezan prilikom prodaje napadača iz Dominikanske Republike, pa bi ga sada posao vraćanja Diaza koštao značajno manje nego Sevillu.

Lyon je Mariana doveo iz Madrida za 8 milijuna eura, ali se obvezao da će prilikom naredne prodaje igrača 35 posto od cifre koja prelazi tih 8 milijuna uplatiti na Realov račun. Pritom, Kraljevski klub je zadržao i pravo prvokupa, što znači da, ako bi i Real i Sevilla poslali ponudu u Lyon, Francuzi prvo morali kontaktirati Real i upitati ih jesu li spremni izjednačiti ponudu Andalužana.

Mediji su pisali da Lyon za Mariana traži 40 milijuna eura, dok Sevilla nudi 30 milijuna odmah i još 5 milijuna u premijama. Nije to nepremostiva razlika. Ako bi 25-godišnji napadač prešao na Sanchez Pizjuan Realu bi pripalo oko 12 milijuna eura  Ali ako bi Real odlučio kupiti Diaza onda bi cijena za Kraljevski klub bila barem za tih 12 milijuna eura manja. U prijevodu, isti bi igrač Real koštao između 25 i 28 milijuna eura, ovisno o konačnoj ponudi Seville. 

Inače, oba madridska sportska dnevnika se pozivaju na kolege iz Seville, a u tamošnjem ABC sportu pišu da je generalni direktor Reala Jose Angel Sanchez već obavijestio predsjednika kluba iz Andaluzije Josea Castra da će iskoristiti pravo te izjednačiti ponudu Seville. Po svemu sudeći, Real će dobiti novog-starog napadača, a Sevilla će ostati praznih ruku.

(foto: Reuters)


Tagovi

Real MadridMariano Diaz

Ostale Vijesti