REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Real bolji od Šahtara, Messijeva golčina u remiju s Benficom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.10.22. | 23:07

Luka Modrić nije nastupio za Madriđane

Iako je rezultat Šahtara Igora Jovićevića protiv madridskog Reala prihvatljiv, poraz je i dalje poraz – Kraljevi su s 2:1 slomili Ukrajince i stigli do nove pobjede.

Madriđane je večeras do pobjede odveo brazilski duo – Rodrygo i Vinicius, s tim da je prvi ponio epitet junaka utakmice.

21-godišnji Rodrygo je zabio za vodstvo u 13. minuti, a onda je u 28. asistirao sunarodnjaku Viniciusu. Šahtarov poraz je u 39. minuti ublažio Zubkov.

Dodajmo i kako Luka Modrić nije ulazio u igru za kraljevski klub.

Od ostalih utakmica, bilo je poprilično zanimljivo u okršaju Benfice i PSG-a. Na koncu je ta utakmica okončana rezultatom 1:1, a susret je obilježio briljantan pogoda Lea Messija. No majstoriju Argentinca je poništio njegovu suigrač Danilo Pereira autogolom.

Inače, Messi je postao prvi igrač u Ligi prvaka koji je zabijao golove protiv 40 različitih momčadi.

U skupin H, Benfica i PSG i dalje vode borbu za vrh. Ta dva kluba u Lisabonu su u svom prvom ovosezonskom međusobnom dvoboju remizirali rezultatom 1:1. Lionel Messi zabio je prekrasan gol za vodstvo u 22. minuti na asistenciju Neymara i postao prvi igrač u Ligi prvaka koji je ikad zabio protiv 40 različitih protivnika.

U istoj skupini Juventus je pobijedio Macabi Haifu s 3:1, golove su za Talijane zabuli Rabio (dva komada) te Vlahović, za Haifu je zabio David.

U skupini G City je napunio mrežu Kopenhagena s pet pogodaka. Haaland je zabio dva pogotka, po jedan ALvarez i Mahrez, a jedan je bio autogol Kočolave.

Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Dinamo 1:0

Chelsea – Milan 3:0


Skupina F

RB Leipzig – Celtic 3:1

Real Madrid – Šahtar 2:1


Skupina G

Man. City – Kopenhagen 5:0

Sevilla – Borussia D. 1:4


Skupina H

Juventus – Maccabi Haifa 3:1

Benfica – PSG 1:1




Tagovi

Liga prvakaLionel MessiPSGReal MadridŠahtarIgor Jovićević

Ostale Vijesti