MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Reakcije nakon trilera u finalu: Chiellini kaže da je naslov senzacija, Kanea i društvo poraz će boljeti još neko vrijeme

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.07.21. | 08:19

Talijani slave drugi naslov europskih prvaka u povijesti.

Reprezentacija Italije jučer je nakon 120 minuta i neizvjesne serije jedanaesteraca, koju su dobili rezultatom 3:2, podigla trofej osvajača Europskog prvenstva. „It's coming to Rome“, vijorile su se zastave navijača na jučerašnjem susretu na Wembleyju, kojima je pobjeda bila pogotovo slatka, s obzirom na to da Azzurri na zadnjem velikom prvenstvu, Mundijalu u Rusiji, nisu ni bili. Sada su, eto, prvaci.

Reakcije po završetku iscrpnog finala, jasno, neprestano stižu. Susret su komentirali igrači i jedne i druge reprezentacije, kao i bivši reprezentativci obiju nacionalnih selekcija.

Federico Bernardeschi, jedan od uspješnih izvođača s bijele točke u redovima Talijana, rasplakao se po završetku utakmice.

„Sve ovo smo zaslužili. Osobno, jako sam puno patio. Nije ovo bila laka sezone za mene. Kad igraš sezonu poput ove, stvari se kompliciraju, ali znam jednu metodu koja djeluje, a to je rad. Čak i kad stvari ne idu kako treba. Hvala mojim suigračima, stručnom stožeru i svima koji su vjerovali u mene. Mi smo prvaci Europe, nije mi se moglo ljepše vratiti. Od druge minute i gola Engleske cijelo vrijeme smo vjerovali da možemo pobijediti, ni sekunde se nismo bojali”, kazao je mladi krilni napadač.

Kapetan Engleske Harry Kane izjavio je kako će momčad Garetha Southgatea boljeti još neko vrijeme.

“Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi. Imali smo idealan početak. Možda smo se malo previše povukli. Ponekad, kad povedeš tako rano, može se dogoditi da pokušaš ublažiti pritisak. Činilo se da imamo kontrolu, nisu nam stvarali previše prilika. U produžetku smo preuzeli igru i imali nekoliko poluprilika. Dečki nisu mogli dati više. Nakon jedanaesteraca uvijek ostaje najgori osjećaj na svijetu, ako izgubiš. Imali smo fantastičan turnir - trebali bismo biti ponosni i visoko držati glavu. Ovo će nas boljeti sada, a boljet će i još neko vrijeme”, istaknuo je kapetan Gordi Albiona.

Bivši talijanski reprezentativac Alessandro Altobelli “poklopio” je Engleze nakon drugog trofeja Europskog prvenstva Azzurra u povijesti.

“Oni uvijek misle da su najbolji na svijetu, a imaju jedan hrđavi trofej iz 1966.Uvijek misle da su najbolji, najveći, najtalentiraniji, najljepši.Pogledajte našu vitrinu s trofejima, puna je”, zadovoljan je bio 65-godišnjak.

Engleski komentator Gary Lineker na svom je Twitteru napisao kako je pobjeda Mancinijeve momčadi zaslužena.

“Ovo nije kraj ove talentirane generacije, tek je početak. Čestitke Talijanima, zaslužili su pobjedu. Mislim da Engleska u budućnosti mora tražiti način da igra ofenzivniji nogomet. Imamo napadače kojima bismo mogli plašiti protivničke obrane, a mi se plašimo dati tim napadačima da se razmašu”, napisao je Lineker.

Giorgio Chiellini bio je jedan od ključnih igrača Italije na putu do naslova. Kapetan prvaka kazao je kako su naslov zaslužili.

“Mislim da smo zasluženo pobijedili. Osjetili smo nešto čarobno u zraku. Govorili smo da od početka svibnja da možemo ovo napraviti i vjerujem da smo zaslužili naslov. Cijela Italija ga zaslužuje. Ovo je senzacija, hvala svima koji su bili dio ove grupe tijekom zadnje tri godine. Posvećujemo pobjedu i igračima koji su ovo gledali od kuće. Ključ je bio uživati u utakmici. Željeli smo kontrolirati utakmicu i posjed. Iako smo dobili udarac posred lica u drugoj minuti, dominirali smo do kraja i željeli pobjedu pod svaku cijenu. A u penalima smo imali Gigionea! Nakon jednog Gigija dobili smo drugog! Presretni smo i jedva čekamo proslavu s Talijanima sutra”, zaključio je 36-godišnji lider.


Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti