Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Reakcija iz Dinama još nema, Jakirović vodi trening i priprema momčad za Lokomotivu! Je li preživio smjenu?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 11:15

Nitko u Dinamu ne smatra normalnim obratiti se navijačima i objasniti kojim smjerom ide klub

"Poštovani, pozivamo Vas na izvanrednu press konferenciju u petak, na kojoj će se obratiti Vlatka Peras, predsjednica Uprave, članovi Uprave (kako se već ono zovu, nap.a.) te predsjednik kluba Mirko Barišić. Izvjestit će Vas o situaciji u klubu, odgovoriti na sva otvorena pitanja i predočiti javnosti iduće klupske poteze i plan izlaska iz krize." Očekivali smo takav e-mail u petak, kad se samo sjetimo koliko smo ih puta u prošlosti dobivali. No, pretinac elektronske pošte ostao je prazan, iz Maksimira ni A ni B. Kako kaže narod, 'selo gori, a baba se češe.' Da netko krivo ne shvati, ne mislimo nužno na neku babu, uostalom, u Maksimiru ih je toliko da nije čudno da je kilavo dijete. Šutnja je zlato, vjeruju u Maksimiru, vrijeme liječi sve, očito su se načitali narodnih poslovica i čvrsto ih se drže.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović postao je nakon poraza od Viktorije Plzen (0-1) u Konferencijskoj ligi objekt navijačkog gnjeva, nije jedini, dakako, jer i nije jedini krivac. No, kad izgubiš četiri od pet utakmica, kad toneš sve dublje, slab su argument udarci prema vratima, ulasci u šesnaesterac ili začarani golovi. Pa ni ozljede više ne zvuče kao neka olakotna okolnost. Četiri od pet, ukupno pet poraza u dva mjeseca, puno, previše. Međutim, Sergej Jakirović imao je i uoči utakmice s Viktorijom podršku klupskog vodstva, jasno i glasno mu je rečeno da nije doveden kao kratkoročno rješenje i da ga neće izbaciti već na prvom zavoju. Dovedite, treneru, momčad od zime sa što manje štete, a onda ćete dobiti pojačanja i na proljeće slagati turbo-Dinamo. Tako je, otprilike, izgledala ta podrška predsjednika Mirka Barišića. Samo, nitko ne zna točno objasniti što znači pojam 'manja šteta', jer teško se sjetiti da je ikad bila veća. Uključuje li 'manja šteta' još koji šokantan poraz ili su oni isključeni? S druge strane dopiru do novinarskih ušiju glasine da iza tapšanja po ramenu aktualnog trenera stoje i fige u džepu, da određeni klupski lobiji već pripremaju teren za Gorana Tomića, a i Nenad Bjelica je, naravno, uvijek valjan i važan kandidat.

No, Jakirović je u petak prijepodne, kako je i najavio večer ranije, došao u Maksimir, u 11 sati poveo igrače na trening. I krenuo pripremati momčad za nedjeljni sraz s Lokomotivom. Nekako razmišljamo, ako su ga htjeli smijeniti (premda, opet ponavljamo, malo toga bi u Dinamu riješila smjena trenera), učinili bi to već nakon utakmice ili odmah ujutro. Jer, do Lokomotive je nešto više od 50 sati, a pitanje je tko bi uopće mogao u tako kratkom roku sjesti na klupu i pripremiti momčad za 'gradski derbi'. Tako je Jakirović i dalje trener, s velikim izgledima da bi to mogao i ostati unatoč porazu od Čeha. Osim ako netko u Maksimiru ne odluči drugačije, u zadnji tren.

Inače, za Modre je s Kajzerice stigla i jedna dobra vijest. Protiv Dinama u nedjelju neće igrati Marin Šotiček, jedan od najopasnijih Lokomotivinih igrača. Da, u neko drugo vrijeme malo bi koga za to bilo briga, no, danas je, eto, društvo za stolom, čuvši tu vijesti odahnulo: "dobro da ne igra, taj mali je opasan". Sve dok netko nije prokomentirao:

"Stari, gdje smo mi došli da slavimo što ne igra Šotiček!"

Istina o Dinamu u jednoj rečenici!



Tagovi

GNK DinamoViktoria PlzenKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti